ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Και την Ελλάδα "άκουγε" η NSA - Λίστα με 38 χώρες έδωσε ο Σνόουντεν

Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις χώρες που παρακολουθούσε η αμερικανική υπηρεσία NSA.
Σύμφωνα με πληροφορίες σε έγγραφα που έχει δώσει στη δημοσιότητα ο Εντουαρντ Σνόουντεν φαίνεται ότι 38 διπλωματικές αποστολές ανάμεσα στις οποίες και η ελληνική διπλωματική αποστολή στην Ουάσινγκτον. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, το Μεξικό, η Νότια Κορέα, η Ινδία και η Τουρκία.


Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε επιμόνως, σήμερα, "εξηγήσεις" εκ μέρους των αρχών των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφορικά με τα δημοσιευθέντα σε γερμανικά μμε, ότι "η Ουάσινγκτον διενεργεί κατασκοπεία σε βάρος θεσμών της ΕΕ", βεβαίωσε σήμερα ο επικεφαλής της διπλωματίας της Γαλλίας κ. Λοράν Φαμπιούς.

"Από τις αμερικανικές αρχές, αναμένουμε το συντομότατο δυνατό να άρουν τις νόμιμες ανησυχίες που έχουμε μετά από τις αποκαλύψεις που έγιναν δια του Τύπου (...) το περιοδικό Der Spiegel, έγραψε ότι η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία (Κρατικής) Ασφάλειας NSA κατασκοπεύει θεσμούς της ΕΕ, συμβάν που, εφόσον τεκμηριωθεί, είναι παντελώς απαράδεκτο", υπογράμμισε ο γάλλος αξιωματούχος.
Από το Κε ντ Ορσέ, το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, παρασχέθηκε στο μεταξύ η διευκρίνιση ότι αυτό το γαλλικό επίσημο αίτημα-διάβημα "κοινοποιείται άμεσα" στον Λευκό Οίκο όσο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Το περιοδικό Der Spiegel έγραψε επίσης ότι, η NSA έχει διενεργήσει κατασκοπεία σε βάρος της αντιπροσωπείας της ΕΕ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.-

Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Και την Ελλάδα "άκουγε" η NSA - Λίστα με 38 χώρες έδωσε ο Σνόουντεν Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top