Τα μαλακτικά ρούχων είναι ουσιαστικά λιποσώματα διαλυμένα σε νερό.
Κατά το τελικό ξέβγαλμα της πλύσης, αυτά τα λιποσώματα επικολλούνται στις ίνες. Μόλις τα υφάσματα αρχίζουν να στεγνώνουν, τα λιποσώματα διασπώνται εξαιτίας της εξάτμισης και επικαλύπτουν τις ίνες με μια ειδική στοιβάδα που ενεργεί ως λιπαντικό, μειώνοντας τη μηχανική τριβή.
Γιατί να χρησιμοποιήσω μαλακτικό:
1. Τα υφάσματα έχουν μια απαλή αίσθηση στο δέρμα
2. Η μηχανική ή στατική τριβή μειώνεται σημαντικά
3. Τα υφάσματα είναι πιο απαλά στο ευαίσθητο δέρμα
4. Τα ρούχα προκαλούν λιγότερους ερεθισμούς όταν τα φοράμε
5. Τα υφάσματα σκληραίνουν λιγότερο με την πάροδο του χρόνου
6. Οι ίνες κινούνται πιο ελεύθερα
7. Τα υφάσματα ξεζαρώνουν και σιδερώνονται ευκολότερα
Εμείς εδώ όμως θα φτιάξουμε το δικό μας μυρωδάτο και ντελικάτο μαλακτικό χωρίς χημικά πρόσθετα!
Ακολουθούν τρεις συνταγές για να διαλέξετε αυτή που σας αρέσει περισσότερο.
1) Το πιο αποτελεσματικό είναι το ξίδι. Το ξίδι είναι φθηνό, μη τοξικό και αντιμικροβιακό. Μαλακώνει φυσικά και ως μπόνους, βοηθά να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα σαπουνιού. Τέλος, το ξύδι μειώνει την ξηρότητα των ρούχων. Απλά προσθέστε στο ξέβγαλμα και είστε έτοιμοι. Δεν υπάρχει κάτι πιο εύκολο από αυτό!
2) Η δεύτερη συνταγή λίγο πιο περίπλοκη και μιλάμε για την μαγειρική σόδα.Η μαγειρική σόδα είναι ένα άλλο φυσικό μαλακτικό, ενώ βοηθάει στον καθαρισμό και την απόσμηση των ρούχων. Απλά προσθέστε 6 φλιτζάνια ξίδι σε 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα, ανακατέψτε και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε 1/2 έως 1 φλιτζάνι κατά τη διάρκεια του ξεβγάλματος.
Το ξύδι με τη μαγειρική σόδα σχηματίζουν μια αντίδραση οξέος-βάσεως που έχει ως αποτέλεσμα το σχηματισμό CO2 και H2O (διοξείδιο του άνθρακα και νερό). Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι, ως εκ τούτου, η μαγειρική σόδα και το ξύδι θα «εξουδετερώσει» το ένα το άλλο. Αλλά αυτό δεν ισχύει. Οποιαδήποτε αντίδραση οξέος-βάσεως θα σχηματίσει ένα νερό συν ένα άλας, και στην περίπτωση αυτή, το άλας είναι οξικό νάτριο (με CO2 sa παραπροϊόν). Το οξικό νάτριο είναι, μεταξύ άλλων, ένα εξαιρετικό ρυθμιστικό.
3) Η τελική συνταγή φαίνεται να είναι η πιο δημοφιλής. Σε αυτή την έκδοση, μπορείτε να συνδυάσετε 6 μέρη νερού με 3 μέρη ξύδι και 2 μέρη μαλακτικό μαλλιών. Ανακατέψτε τα όλα μαζί σε ένα δοχείο (ανάδευση, χωρίς ανακίνηση), και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε 1/2 κούπα (ή λιγότερο, όπως απαιτείται) ανά φορτίο.
Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org
Κατά το τελικό ξέβγαλμα της πλύσης, αυτά τα λιποσώματα επικολλούνται στις ίνες. Μόλις τα υφάσματα αρχίζουν να στεγνώνουν, τα λιποσώματα διασπώνται εξαιτίας της εξάτμισης και επικαλύπτουν τις ίνες με μια ειδική στοιβάδα που ενεργεί ως λιπαντικό, μειώνοντας τη μηχανική τριβή.
Γιατί να χρησιμοποιήσω μαλακτικό:
1. Τα υφάσματα έχουν μια απαλή αίσθηση στο δέρμα
2. Η μηχανική ή στατική τριβή μειώνεται σημαντικά
3. Τα υφάσματα είναι πιο απαλά στο ευαίσθητο δέρμα
4. Τα ρούχα προκαλούν λιγότερους ερεθισμούς όταν τα φοράμε
5. Τα υφάσματα σκληραίνουν λιγότερο με την πάροδο του χρόνου
6. Οι ίνες κινούνται πιο ελεύθερα
7. Τα υφάσματα ξεζαρώνουν και σιδερώνονται ευκολότερα
Εμείς εδώ όμως θα φτιάξουμε το δικό μας μυρωδάτο και ντελικάτο μαλακτικό χωρίς χημικά πρόσθετα!
Ακολουθούν τρεις συνταγές για να διαλέξετε αυτή που σας αρέσει περισσότερο.
1) Το πιο αποτελεσματικό είναι το ξίδι. Το ξίδι είναι φθηνό, μη τοξικό και αντιμικροβιακό. Μαλακώνει φυσικά και ως μπόνους, βοηθά να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα σαπουνιού. Τέλος, το ξύδι μειώνει την ξηρότητα των ρούχων. Απλά προσθέστε στο ξέβγαλμα και είστε έτοιμοι. Δεν υπάρχει κάτι πιο εύκολο από αυτό!
2) Η δεύτερη συνταγή λίγο πιο περίπλοκη και μιλάμε για την μαγειρική σόδα.Η μαγειρική σόδα είναι ένα άλλο φυσικό μαλακτικό, ενώ βοηθάει στον καθαρισμό και την απόσμηση των ρούχων. Απλά προσθέστε 6 φλιτζάνια ξίδι σε 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα, ανακατέψτε και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε 1/2 έως 1 φλιτζάνι κατά τη διάρκεια του ξεβγάλματος.
Το ξύδι με τη μαγειρική σόδα σχηματίζουν μια αντίδραση οξέος-βάσεως που έχει ως αποτέλεσμα το σχηματισμό CO2 και H2O (διοξείδιο του άνθρακα και νερό). Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι, ως εκ τούτου, η μαγειρική σόδα και το ξύδι θα «εξουδετερώσει» το ένα το άλλο. Αλλά αυτό δεν ισχύει. Οποιαδήποτε αντίδραση οξέος-βάσεως θα σχηματίσει ένα νερό συν ένα άλας, και στην περίπτωση αυτή, το άλας είναι οξικό νάτριο (με CO2 sa παραπροϊόν). Το οξικό νάτριο είναι, μεταξύ άλλων, ένα εξαιρετικό ρυθμιστικό.
3) Η τελική συνταγή φαίνεται να είναι η πιο δημοφιλής. Σε αυτή την έκδοση, μπορείτε να συνδυάσετε 6 μέρη νερού με 3 μέρη ξύδι και 2 μέρη μαλακτικό μαλλιών. Ανακατέψτε τα όλα μαζί σε ένα δοχείο (ανάδευση, χωρίς ανακίνηση), και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε 1/2 κούπα (ή λιγότερο, όπως απαιτείται) ανά φορτίο.
Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------