Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πιάτου μας, ειδικά, όταν έχουμε μαγειρέψει κρέας!
Η μουστάρδα, προέρχεται από το σιναπόσπορο, ο οποίος όταν συνδυάζεται με λευκό κρασί, ξύδι και καρυκεύματα, μπορεί να δώσει αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα σε γεύση και άρωμα. Μπορεί να δώσει
στο γεύμα ή την σαλάτα σας μία πικάντικη γεύση.
Εκτός όμως από τη γεύση, η μουστάρδα, κάνει καλό και στην υγεία μας, καθώς, είναι μια εξαιρετική πηγή σελινίου.
Όπως μεταδίδει το "neadiatrofis.gr", το σελήνιο, μελετάται πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια. Πολλές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η επαρκής πρόσληψη σεληνίου συμβάλλει στην πρόληψη κατά του καρκίνου. Επίσης συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και του άσθματος. Δύο κουταλάκια του γλυκού μουστάρδας μπορούν να καλύψουν το 12% των ημερήσιων αναγκών ενός ενήλικα.
Εάν η γεύση της μουστάρδας δεν ταιριάζει εύκολα στην γεύση που προτιμάτε, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σαν βάση και να την αναμίξετε με κάποια άλλη σάλτσα της αρεσκείας σας. Για παράδειγμα μπορείτε να προσθέσετε λίγη μαγιονέζα ή λίγη κέτσαπ ή λίγο λάδι και λεμόνι, και να καταλήξετε σε μία σάλτσα που προτιμάτε.
Το μόνο σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι η περιεκτικότητά της σε αλάτι ή καλύτερα σε νάτριο, όπως άλλωστε και στις περισσότερες σάλτσες και σως. Αν δηλαδή την επιλέξετε για το πιάτο σας, αποφύγετε την πρόσθετη προσθήκη αλατιού.
Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org
Η μουστάρδα, προέρχεται από το σιναπόσπορο, ο οποίος όταν συνδυάζεται με λευκό κρασί, ξύδι και καρυκεύματα, μπορεί να δώσει αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα σε γεύση και άρωμα. Μπορεί να δώσει
στο γεύμα ή την σαλάτα σας μία πικάντικη γεύση.
Εκτός όμως από τη γεύση, η μουστάρδα, κάνει καλό και στην υγεία μας, καθώς, είναι μια εξαιρετική πηγή σελινίου.
Όπως μεταδίδει το "neadiatrofis.gr", το σελήνιο, μελετάται πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια. Πολλές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η επαρκής πρόσληψη σεληνίου συμβάλλει στην πρόληψη κατά του καρκίνου. Επίσης συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και του άσθματος. Δύο κουταλάκια του γλυκού μουστάρδας μπορούν να καλύψουν το 12% των ημερήσιων αναγκών ενός ενήλικα.
Εάν η γεύση της μουστάρδας δεν ταιριάζει εύκολα στην γεύση που προτιμάτε, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σαν βάση και να την αναμίξετε με κάποια άλλη σάλτσα της αρεσκείας σας. Για παράδειγμα μπορείτε να προσθέσετε λίγη μαγιονέζα ή λίγη κέτσαπ ή λίγο λάδι και λεμόνι, και να καταλήξετε σε μία σάλτσα που προτιμάτε.
Το μόνο σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι η περιεκτικότητά της σε αλάτι ή καλύτερα σε νάτριο, όπως άλλωστε και στις περισσότερες σάλτσες και σως. Αν δηλαδή την επιλέξετε για το πιάτο σας, αποφύγετε την πρόσθετη προσθήκη αλατιού.
Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------