ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Μαϊντανός, σέλινο και χαμομήλι αποδυναμώνουν τα καρκινικά κύτταρα


Ευεργετικό ένα φλαβονοειδές συστατικό σύμφωνα με νέα έρευνα
Ένα συστατικό που αφθονεί στη μεσογειακή διατροφή, φαίνεται ότι έχει την ιδιότητα να αποδυναμώνει τα καρκινικά κύτταρα σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.

Η απιγενίνη ένα φλαβονοειδές συστατικό που αφθονεί στον μαϊντανό, το σέλινο και το χαμομήλι, αλλά και σε πολλά φρούτα και λαχανικά διαπιστώθηκε ότι έχει την ιδιότητα να επανεκπαιδεύει τα καρκινικά κύτταρα τα οποία συμπεριφέρονται ως φυσιολογικά, ακολουθώντας τη διαδικασία της κυτταρικής απόπτωσης – δηλαδή του προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου.

Σ΄ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Οχάιο μετά από εργαστηριακές έρευνες. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η απιγενίνη μπορούσε να καταστήσει «θνητά» τα κύτταρα του καρκίνου του μαστού. Προηγούμενες έρευνες έχουν συσχετίσει την απιγενίνη με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Στο πλαίσιο της τρέχουσας έρευνας οι ειδικοί παρατήρησαν ότι η απιγενίνη προσδένεται σε περίπου 160 πρωτεΐνες, καθώς και ότι η σύνδεσή της με συγκεκριμένες πρωτεΐνες, όπως η hnRNPA2, συνέβαλε στην ομαλοποίηση της συμπεριφοράς των καρκινικών κυττάρων ή στην καλύτερη ανταπόκρισή τους σε χημειοθεραπευτικά φάρμακα.

Οι έρευνες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να διαπιστωθεί εργαστηριακά πλέον, η θεραπευτική δράση των συστατικών που περιέχονται στα τρόφιμα της μεσογειακής διατροφής. Η ευεργετική δράση της τελευταίας έχει ήδη διαπιστωθεί στο πλαίσιο πολυάριθμων επιδημιολογικών καθώς και κλινικών μελετών.

Μάλιστα η πιο πρόσφατη αφορά την επίδραση της μεσογειακής διατροφής στην εγκεφαλική λειτουργία. Η κλινική μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Neurology Neurosurgery and Psychiatry και διενεργήθηκε από ερευνητές του ισπανικού Πανεπιστημίου της Ναβάρα σε 522 άνδρες και γυναίκες. Το συμπέρασμα της μελέτης είναι ότι η μεσογειακή διατροφή με επιπλέον έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φάνηκε να βελτιώνει τις νοητικές επιδόσεις των συμμετεχόντων σε μεγαλύτερο βαθμό συγκριτικά με μια διατροφή με χαμηλά λιπαρά.

Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Μαϊντανός, σέλινο και χαμομήλι αποδυναμώνουν τα καρκινικά κύτταρα Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top