ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Επιτυχής η δοκιμή του πρώτου εκτυπωμένου όπλου (Βίντεο)


Με επιτυχία έριξε τις πρώτες του βολές το πρώτο όπλο το οποίο κατασκευάστηκε μέσω της τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης, σε δοκιμές που έγιναν στις ΗΠΑ...


Η κατασκευάστρια, Defense Distributed, σκοπεύει να διαθέσει τα σχέδια online. Για την δημιουργία του όπλου, όπως αναφέρει το BBC, χρειάστηκε ένας χρόνος. Η δοκιμή του έγινε με επιτυχία το Σάββατο σε πεδίο βολής στο Όστιν του Τέξας.




Το θέμα των «εκτυπωμένων» όπλων έχει αρχίσει να απασχολεί τους πολεμίους της οπλοφορίας σε όλο τον κόσμο, καθώς και τις υπηρεσίες ασφαλείας. Αν και, σύμφωνα με τη Europol, οι εγκληματίες επί της παρούσης συνεχίζουν να ακολουθούν «παραδοσιακές» μεθόδους για την απόκτηση οπλισμού, όσο η χρήση της τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης γίνεται πιο διαδεδομένη, τόσο πιο πιθανό είναι ότι θα αρχίσουν να προκύπτουν και θέματα τέτοιου είδους.

Επικεφαλής της Defense Distributed είναι ο Κόντι Γουΐλσον, 25χρονος φοιτητής νομικής του Πανεπιστημίου του Τέξας. Το όπλο κατασκευάστηκε σε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή κόστους 8.000 δολαρίων, που αγοράστηκε από το eBay. Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε ήταν το ABS plastic- μόνο ένα τμήμα κατασκευάστηκε από μέταλλο.



Η τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης έχει αρχίσει να διαδίδεται όλο και πιο ευρέως, με το Staples.com στις ΗΠΑ να ανακοινώνει το ξεκίνημα της πώλησης του The Cube: πρόκειται για έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή της 3D Systems, ο οποίος θα πωλείται στη λιανική, αντί 1.300 δολαρίων.

Η 3D Systems δηλώνει πως είναι ταγμένη στον «εκδημοκρατισμό» των τρισδιάστατων εκτυπωτών, με σκοπό να γίνει η συγκεκριμένη τεχνολογία διαθέσιμη στο ευρύ κοινό. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και άλλες εταιρείες, όπως η Makerbot, με τον Replicator 2x, και ένα συνονθύλευμα επίδοξων ανταγωνιστών που επιδιώκουν τη συγκέντρωση χρηματοδότησης για τα projects τους μέσω υπηρεσιών crowdfunding όπως το Kickstarter.

Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Επιτυχής η δοκιμή του πρώτου εκτυπωμένου όπλου (Βίντεο) Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top