ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

LIDL KΥΠΡΟΥ: Στέλνουν τουρίστες στα Κατεχόμενα


Ανακοίνωση εξέδωσε η Lidl Κύπρου μετά το δημοσιεύμα της «Κ» όπου επισημαίνεται πως σε διαφημιστικά φυλλάδια της 
γερμανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ Lidl που διανέμονται στις υπεραγορές της στην Γερμανία, διαφημίζεται ως προορισμός διακοπών η κατεχόμενη Κύπρος.

Η Lidt με την ανακοίνωσή της ανακοινώνει ότι θα αποσύρει τις προσφορές της για τα κατεχόμενα και ξεκίνησε άμεσα τις διαδικασίες.

H ανακοίνωση της LIdl
«Αναφορικά στο δημοσίευμα της «Καθημερινής» με θέμα την προσφορά τουριστικών πακέτων στα κατεχόμενα μέσω της ιστοσελίδας της Lidl Γερμανίας, η Lidl Κύπρου ενημέρωσε τη Lidl Γερμανίας, η οποία και αντέδρασε άμεσα.

Η ιστοσελίδα της Lidl Γερμανίας χρησιμοποιεί για τις ταξιδιωτικές προσφορές που προβάλλει ένα πόρταλ, το οποίο εμπεριέχει τουριστικά πακέτα σε διάφορους προορισμούς, εκ των οποίων και στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου.

Η Lidl Γερμανίας προέβη στην απόφαση να αφαιρέσει από την ιστοσελίδα τις προσφορές προς το συγκεκριμένο προορισμό και ξεκίνησε άμεσα διαδικασίες ώστε το συντομότερο δυνατό να μην παρουσιάζονται τα κατεχόμενα ως τουριστικός προορισμός. Παρόλο που η τεχνική διαδικασία είναι χρονοβόρα, η Lidl ασκεί μεγάλη πίεση ώστε να βρεθεί άμεσα λύση και να μην προβάλλονται οι παραπάνω προσφορές στην ιστοσελίδα της. Επιπλέον, έχει διακοπεί κάθε είδους διαφημιστική προβολή μέσω φυλλαδίων στη Lidl Γερμανίας»

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Διαβήματα του Υπουργείου Εξωτερικών προς τη LIDL
Σε διαβήματα μέσω της Κυπριακής Πρεσβείας στο Βερολίνο προς τη γερμανική αλυσίδα σουπερμάρκετ LIDL, αλλά και σε διαβήματα προς τη διεύθυνση της υπεραγοράς της Κύπρο θα προβεί το Υπουργείο Εξωτερικό. Πρόκειται για την αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του kathimerini.com.cy για τη δραστηριότητα της γερμανικής εταιρείας η οποία διαφημίζει τα κατεχόμενα ως τουριστικό προορισμό. Αυτό ανέφεραν στην «Κ» έγκυρες πηγές στο Υπουργείο Εξωτερικών. Οι ενέργειες αυτές του Υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να γίνουν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ οι προσπάθειες της «Κ» για να επικοινωνήσει με τη διεύθυνση της LIDL στην Κύπρο για να σχολιάσει τα γεγονότα απέβησαν άκαρπες.

H Lidl στέλνει τους Γερμανούς στα κατεχόμενα
Αντιδράσεις προκάλεσε η αποκάλυψη της παραπολιτικής στήλης της Κυριακάτικης Καθημερινής πως σε διαφημιστικά φυλλάδια της γερμανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ LIDL που διανέμονται στις υπεραγορές της στην Γερμανία διαφημίζεται ως προορισμός διακοπών η κατεχόμενη Κύπρος. Πηγές της εταιρείας ενημέρωσαν την Κ πως τα συγκεκριμένα φυλλάδια αφορούσαν είτε διαγωνισμό που απευθύνεται κυρίως στην μεγάλη τουρκική κοινότητα της Γερμανίας, είτε αφορούσαν πολύ παλιά φυλλάδια.

Η ”Κ” ερεύνησε σε περισσότερο βάθος το ζήτημα και με μία απλή έρευνα της στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της LIDL στην Γερμανία βρέθηκαμε μπροστά σε μία πληθώρα επιλογών και προσφορών του ταξιδιωτικού γραφείου της LIDL, το οποίο λειτουργεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας με την ίδια λογοτύπηση, για διακοπές στην “βόρεια Κύπρο”, με πτήσεις προς την Αττάλεια και ακολούθως προς το παράνομο αεροδρόμιο του Ερκάν.

Σύμφωνα με την εικόνα που δίδει η εταιρεία μέσω της ιστοσελίδας της αλλά και της πληθώρας των προσφορών και επιλογών, η πρωτοφανής αυτή επιχειρηματική κίνηση της LIDL κάθε άλλο παρά ως ένα μονωμένο συμβάν μπορεί να παρουσιαστεί, άλλα μάλλον εμφανίζεται ως μια στρατηγική επιλογή της εταιρείας για ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος των κατεχόμενων. Προς αυτό το συμπέρασμα συνηγορεί και η υποβάθμιση των διακοπών προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Σε έρευνά μας στην ιστοσελίδα “http://www.lidl-reisen.de” για διακοπές για “Κύπρο” ως προορισμό, και με προδιαγραφές 3*+ ξενοδοχείων, 7 στα δέκα ξενοδοχεία που προτείνει η ιστοσελίδα είναι στην κατεχόμενη Κερύνεια και Αμμόχωστο, και μόνο 3 στις ελεύθερες περιοχές.

Η ”Κ” θα επικοινωνήσει με τις εταιρεία LIDL και θα ζήτησε την άποψη της για το όλο θέμα και θα ζητήσει την άποψη τόσο της κυβέρνησης όσο και των κομμάτων για την στάση της.

Η εταιρεία LIDL είναι ιδιωτική εταιρεία με βάση την Γερμανία (Neckarsulm, Baden-Württemberg) η οποία λειτουργεί άνω των 10.000 καταστημάτων σε όλη την Ευρώπη, και σύμφωνα με την wikipedia θεωρείται “αλυσίδα προσφορών”. Στην Κύπρο δραστηριοποιείται με σημαντική επιτυχία τα τελευταία χρόνια και λειτουργεί 13 καταστήματα σε όλες τις πόλεις με μερίδιο αγοράς σύμφωνα με ανεξάρτητους αναλυτές το οποίο ξεπερνά το 15%.

Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: LIDL KΥΠΡΟΥ: Στέλνουν τουρίστες στα Κατεχόμενα Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top