ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Στα κοινωνικά παντοπωλεία οι Κύπριοι για τρόφιμα


Άρχισαν οι ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης - Συσσίτιο έβγαλαν οι εκκλησίες - Μιλούν για ανθρωπιστική κρίση! Που να μπουν και στο Μνημόνιο!!!
Εικόνες περασμένων δεκαετιών επιστρέφουν στην πολύπαθη και μαρτυρική Κύπρο.
Με την αγορά να ξεμένει από ρευστό οι καταναλωτές που παίρνουν χρήματα με το σταγονόμετρο από τα αυτόματα μηχανήματα των τραπεζών αγοράζουν μόνο τα απαραίτητα.

Οι πολίτες...

βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης, ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος να σημειωθούν ελλείψεις ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης. 

Παράλληλα αρχίζουν να τελειώνουν και τα καύσιμα παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις των αρμοδίων.

Την ίδια ώρα η εκκλησία επιχειρεί με όποιον τρόπο μπορεί να στηρίξει τον δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό, ενώ μοναστήρια και ιεροί ναοί άρχισαν τη διανομή συσσιτίου.

Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου, δικαιούχοι και μη, είχε μαζευτεί έξω από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας για να πάρει τρόφιμα. 

Υπολογίζεται ότι μέχρι το απόγευμα θα προσφερθεί βοήθεια σε τρόφιμα σε περίπου 1.200 οικογένειες, δικαιούχους και μη ενώ αρκετές εταιρείες και ιδρύματα έχουν επικοινωνήσει με το Δημαρχείο προκειμένου να προσφέρουν τρόφιμα για να δοθούν στον κόσμο που τα έχει ανάγκη.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας ότι ο Δήμος Λάρνακας θα σταθεί αλληλέγγυος. Το πρόβλημα του ενός είναι πρόβλημα όλων μας. Όπως κάθε βδομάδα έτσι και σήμερα τα τρόφιμα που δίνονται είναι μια δόση αγάπης και αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την απαραίτητη βοήθεια που χρειάζεται», δήλωσε ο Δήμαρχος της Λάρνακας κ. Ανδρέας Λουρουτζιάτης εμφανώς συγκινημένος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Λουρουτζιάτης είπε πως «σήμερα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας δεν ξεχωρίζει δικαιούχους και μη δικαιούχους. Σήμερα δίνουμε τρόφιμα σε όποιο μας το ζητήσει. Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο, χρειάζεται ψυχραιμία και εμείς θα συνεχίσουμε εντατικά τις προσπάθειες μας διότι η κοινωνική αλληλεγγύη για μας είναι ένα μεγάλο θέμα».

Ο πατέρας Κωνσταντίνος, υπεύθυνος του συσσιτίου της Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου δήλωσε ότι «από την αρχή της οικονομικής κρίσης όλες οι ενορίες και οι εκκλησίες της Μητρόπολης άρχισαν να δίνουν βοήθεια. 

Παράλληλα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Κοντού, προσφέρεται καθημερινά συσσίτιο σε 200 περίπου συνανθρώπους μας που δεν έχουν να φάνε». 

Πρόσθεσε επίσης ότι «εδώ και λίγες μέρες αποτίνονται κοντά μας περισσότεροι άνθρωποι ζητώντας βοήθεια με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε και εμείς πρόβλημα αφού τόσο τα μηχανήματα μας όσο και οι χώροι μας δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν πάνω από 200 – 250 άτομα καθημερινά».

Σε σχετική ερώτηση ο Πάτερ Κωνσταντίνος είπε πως επειδή εδώ και μια εβδομάδα οι τράπεζες και τα Συνεργατικά Ιδρύματα είναι κλειστά «περισσότερος κόσμος αποτείνεται στους Ιερείς των εκκλησιών και στις ενορίες για βοήθεια.

Η Κύπρος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης στην οποία την σπρώχνουν οι ίδιοι οι εταίροι της στην ΕΕ. 

Αν μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας δεν βρεθεί λύση στο οικονομικό αδιέξοδο της Μεγαλονήσου τότε ο κυπριακός λαός θα ζήσει στιγμές του 1974. 


Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Στα κοινωνικά παντοπωλεία οι Κύπριοι για τρόφιμα Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top