ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Τι συμφώνησαν τρόικα και κυβέρνηση για τις τράπεζες


Ένα μήνα παράταση στην ανακεφαλαιοποίηση που θα πρέπει να ξεκινήσει μέσα στον...
Απρίλιο και να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Μαΐου με αμετάβλητο τον όρο για 10% συμμετοχή μετόχων, νέο πωλητήριο στο ΤΤ έως τέλος Ιουλίου και στην νέα Proton έως Ιουνίου, αλλά και σταδιακή... απόσυρση από την αγορά για το Ταμείο Παρακαταθηκών, περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες η μέχρι στιγμής συμφωνία μεταξύ τρόικας, κυβέρνησης και ΤτΕ για τον τραπεζικό κλάδο. Τα ζητήματα συζητήθηκαν και χθες αλλά και τις προηγούμενες ημέρες σε πληθώρα επαφών του υπουργείου Οικονομικών και της τρόικας με στελέχη της ΤτΕ, του ΤΧΣ και μεγάλων τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία όπως μέχρι στιγμής διαμορφώνεται περιλαμβάνει:

* ΤΤ: Φέρεται ότι το ΤΧΣ έχει δεσμευθεί στην τρόικα να προχωρήσει σε «παρεμβάσεις» που θα μειώσουν τα λειτουργικά του έξοδα με στόχο να ξεκινήσει νέα διαδικασία εύρεσης αγοραστή η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου.

* Έναν μήνα πιο πριν για στο τέλος Ιουνίου σύμφωνα με τις ίδιες πηγές προσδιορίζεται το πωλητήριο για την νέα Proton.

* Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων: Προτείνεται να μην υπάρξει νέα παροχή δανείων προς επιχειρήσεις και η εμπορική του δράση να περιορίζεται σταδιακά. 

* Προωθείται παράταση στην ανακεφαλαιοποίηση η οποία για τις 4 τράπεζες του «πυρήνα» θα πρέπει να έχει γίνει έως το τέλος Μαΐου. Ωστόσο, φέρεται ότι θα προβλέπεται μέχρι το τέλος του Απριλίου οι 4 τράπεζες να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες και να έχουν ξεκινήσει την υποβολή προσφορών. 

* Θα προηγηθεί η δημοσίευση των ετήσιων ισολογισμών των μεγάλων τραπεζών έως το τέλος Μαρτίου και η παροχή αναλυτικών στοιχείων στην ΤτΕ που να αποδεικνύουν ότι μπορούν να φτάσουν τον στόχο του 10% συμμετοχής. Επίσης η σύγκλιση εντός του Απριλίου έκτακτων γενικών συνελεύσεων με αντικείμενο την έγκριση των αυξήσεων ΜΚ. 

* Ρύθμιση δανείων: Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προωθείται ρητή δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα αναλάβει μέτρα που θα προξενήσουν πιέσεις στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, μια ρήτρα που εν μέρει «προσκρούει» στην πρόταση για τη ρύθμιση δανείων υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Προτείνεται επίσης το νέο πλαίσιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να θεσπιστεί τον Μάρτιο αλλά να επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο τόσο για την απόδοσή του στην «ανακούφιση» των νοικοκυριών, όσο και για το κατά πόσο θα ασκεί πιέσεις στις τράπεζες.


Της Δήμητρας Καδδά

Πηγή: http://www.zoomblog.org
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Τι συμφώνησαν τρόικα και κυβέρνηση για τις τράπεζες Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top