ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΑΧΡΕΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΟΥΣ – ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;;;


ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ– ΕΤΣΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
Απίστευτες είναι οι καταγγελίες που έρχονται στο Μακελειό εδώ και αρκετές ημέρες για θέμα που έχει να κάνει με μαϊμού αγγελίες εργασίες.

Επιτήδειοι προσπαθούν να χρυσαφίσουν στις πλάτες των ανθρώπων που υποφέρουν και τα αρμόδια υπουργεία σφυρίζουν αδιάφορα, παρόλο που οι καταγγελίες μέρα με την μέρα ολοένα και αυξάνονται. Εμείς θα σας παραθέσουμε μερικές από αυτές. Ονόματα και τηλέφωνα δεν θα δείτε στο παρακάτω κείμενο, είναι όμως στην διάθεση όλων όσων μας τα ζητήσουν.

Σε εφημερίδα που φημίζεται για τις αγγελίες της, στρέφονται οι περισσότεροι που αναζητούν εργασία.
omilos7


Πως λειτουργούν οι απατεώνες: 

Βλέπεις την αγγελία που σε ενδιαφέρει και καλείς στο σταθερό ή στο κινητό (έχει και τις δύο επιλογές). Ένα τηλεφωνικό μήνυμα ή κάποιος «υπάλληλος» σε παραπέμπουν σε έναν 5ψήφιο αριθμό ο οποίος όμως έχει χρέωση 2.46 ευρώ ανά κλήση από σταθερό και 3.10 ευρώ από κινητό‼! Ακόμα και αν θες να πεις ότι χαλάλι τα χρήματα σε περίπτωση που κλείσεις τελικά το ραντεβού, στο 5ψήφιο απαντά τηλεφωνητής ο οποίος σου λέει να στείλεις το βιογραφικό σου με κάποιοι μέιλ - λες και όλοι οι άνθρωποι γνωρίζουν τι είναι το μέιλ, ή έχουν την δυνατότητα να στείλουν- και έπειτα το τηλεφώνημα τελειώνει έχοντας φυσικά εσύ χρεωθεί 2.5 και 3 ευρώ!

Και κάπως έτσι από χιλιάδες άνεργους κάποιοι βγάζουν εκατομμύρια.
omilos2


Σας παραθέτουμε μια από τις καταγγελίες:

Πριν από λίγο ήρθε μια γειτόνισσά μας άνεργη και μου ζήτησε αν μπορούσα να πάρω ένα τηλέφωνο πενταψήφιο, που το δίνω πιο κάτω, και να γράψω το μέιλ που αναφερόταν στο μήνυμα που έβγαινε γιατί δεν το καταλάβαινε.

Το τηλέφωνο το βρήκε ως εξής: απάντησε σε μια αγγελία για δουλειά που έδινε ένα κινητό. Αυτός που της μίλησε στο τηλέφωνο της είπε να επικοινωνήσει με τον αριθμό ....... για περισσότερες πληροφορίες. Πήρε το τηλέφωνο αυτό, της έβγαινε το μήνυμα και η απορία και ήρθε να με βρει. Της είπα ότι δεν μου ακουγόταν σόι η υπόθεση, ειδικά επειδή το τηλέφωνο αυτό μου φαινόταν περίεργο και πιθανόν να χρέωναν πιο πολύ από το κανονικό τηλεφώνημα, αλλά αφού την είδα δύσπιστη (σε αυτά που της έλεγα), πήρα τον αριθμό και άκουσα το εξής μήνυμα:

α. Με πληροφόρησαν ότι πρόκειται για τηλεφώνημα χωρίς χρέωση και κοστίζει 2.5 ευρώ (άρα δεν είναι χωρίς χρέωση, είναι χωρίς χρονοχρέωση). Τεσπά, δεν είχε νόημα να κλείσω, είχε χρεωθεί ήδη το δυομισάρι, οπότε άκουσα και το υπόλοιπο.

β. Μα καλωσόριζαν στον όμιλο επιχειρήσεων Π..............

γ. Στη συνέχεια το μήνυμα έλεγε ότι αν τηλεφωνείτε για εύρεση εργασίας να στείλετε το βιογραφικό σας στη διεύθυνση όμιλος p.............. παπάκι μέιλ τελεία κομ (@email.com). Έτσι, χωρίς να μας λέει πως το γράφουν το όμιλος Π..........., υποθέτει κανείς, αλλά δεν είναι βέβαιο. Και φυσικά άμα είναι τόσο μεγάλος όμιλος εταιριών, δεν έχει δικό του μέιλ, με το δικό του όνομα;

Κι εδώ αρχίζει ο σουρεαλισμός, γιατί ενώ εξήγησα στη γειτόνισσά μας ότι είναι εμφανές ότι πρόκειται για απάτη (κι η κακομοίρα τους είχε πάρει τρεις φορές τηλέφωνο γιατί δεν έπιανε το μέιλ), δεν με πίστευε. Γιατί είχε μιλήσει με τον τύπο στο κινητό που της φάνηκε πειστικός. Και θα τον ξανάπαιρνε τηλέφωνο για διευκρινίσεις (εδώ σηκώνω τα χέρια ψηλά).

Όσο για την αγγελία, ζήταγε γενικώς και αορίστως οικιακή βοηθό, δηλαδή απευθυνόταν σε όσο πιο ευρύ κοινό γινόταν. Και πάω στοίχημα ότι ο "όμιλος" ζητάει επίσης βοηθό λογιστή, γραμματέα γενικών καθηκόντων και άλλα επαγγέλματα που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε έχει ελάχιστα προσόντα.

ΥΓ Έβαλα τα ονόματα και τους αριθμούς τηλεφώνου γιατί πιστεύω ότι πρόκειται για απάτη και καλό είναι να είναι γνωστά αυτά. Αν οι διαχειριστές διαφωνούν ας τα σβήσουν.
ypoyrgeio


ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;

Και πράγματι ο Όμιλος .... έχει θέσεις για πολλά επαγγέλματα που μπορεί να κάνει κάποιος χωρίς ιδιαίτερη προϋπηρεσία ή βιογραφικό. Δείτε αναλυτικά:
omilos


Η εταιρεία δραστηριοποιείτε εδώ και 3 χρόνια στο χώρο εύρεσης προσωπικού, αποστέλλοντας καθημερινά 600- 700 μέιλ σε συνεργαζόμενες εταιρείες, διαφημίζει στο υποτιθέμενο σάιτ της, που αποτελείται από μια μόνο σελίδα, αλλά και στο facebook, που επίσης δεν έχει καθόλου κινητικότητα για μια τόσο «επίσημη» εταιρεία με τόσους «πελάτες» όπως αναφέρουν οι ίδιοι ότι έχουν.

Μάλιστα αναφέρει ότι η εταιρεία στέλνει κάθε 6 μήνες αναλυτικά καταστάσεις στο Υπουργείο Εργασίας, που σημαίνει ότι το Υπουργείο θα έπρεπε να γνωρίζει την ύπαρξή της. Τότε πως γίνεται το Υπουργείο το οποίο ξεφτιλίζουν με αυτό που γράφουν οι κύριοι του Ομίλου, να επιτρέπει την κερδοσκοπία της εταιρίας εκμεταλλευόμενη άνεργους πολίτες;
omilos5
Μάλιστα έχουν και το θράσος να αναφέρουν πως εάν καλέσεις στο πενταψήφιο είναι ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ‼‼ Και μετά αναφέρει ότι οι κλήσεις κοστίζουν τόσα ευρώ... Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι γράφουν.
omilos6
Αναρωτιόμαστε, το Υπουργείο Εργασίας γνωρίζει το παιχνίδι που στήνεται πάνω στις πλάτες του με αυτές τις παράνομες εταιρείες; Και αν ναι, τότε γιατί δεν κάνει κάτι;


Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: ΑΧΡΕΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΟΥΣ – ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;;; Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top