ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Αποκαλυπτικό: Σφήνα της Άγκυρας στο Κατσελλόριζο, για να θυμίσει πως οι όποιες αποφάσεις για την περιοχή δεν μπορούν να λαμβάνονται ερήμην της..


Σοβαρούς πονοκεφάλους και αλλεπάλληλες συσκέψεις προκαλεί στα think tanks του ελληνικού υπουργείο εξωτερικών η απόφαση της Τουρκίας να... 
παρεμβάλει τις γνωστές από την εποχή της κρίσης των Ιμίων αξιώσεις της στο Καστελόριζο, δίδοντας εντολή την ώρα που η Λευκωσία μέσω του ίδιου του Προέδρου Αναστασιάδη και του (υπό παραίτηση;) υπουργού Οικονομικών του κ.Σαρρή που βρίσκεται στη Μόσχα και διαπραγματευόταν την πιθανότητα εκχώρησης δικαιωμάτων στην άντληση Φυσικού Αερίου με αντάλλαγμα την χρηματοδότηση του Τραπεζικού της Συστήματος, να μεταβεί στην συγκεκριμένη περιοχή ερευνητικό σκάφος, που απλώς θα θύμιζε σε Αθήνα και Λευκωσία πως η ίδια επιμένει να πιστεύει πως το Καστελόριζο στερείται υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.

Την ίδια ώρα που η Αθήνα διαμαρτύρεται για την "πολεμική" της Άγκυρας, εκείνη μοιάζει να νοιάζεται περισσότερο για την υπερδραστηριότητα που φέρεται ν' αναπτύσσει στην περιοχή η Μόσχα, πιθανότητα που έχει προκαλέσει και τ' αντανακλαστικά της Ουάσιγκτον... Αποστέλλοντας στην περιοχή το ερευνητικό σκάφος, ερευνάται το κατά πόσον επιχειρεί να υπενθυμίσει στους κεντρικούς παίκτες της σκακιέρας, ότι οι όποιες αποφάσεις δεν μπορούν να λαμβάνονται ερήμην της ίδιας, πολλώ δε μάλλον του State Department. 

Θυμίζουμε ότι η Μόσχα έχει αποστείλει ήδη πολεμικά σκάφη της στην περιοχή για τον έλεγχο της κατάστασης στην Συρία και έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον ελλιμενισμό τους στην Κύπρο... Αίτημα που παλαιότερα είχε υποβάλει και στην Κυβέρνηση Παπανδρέου, χωρίς ποτέ να πάρει απάντηση...


Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με ωκεανογραφικές έρευνες τουρκικού πλοίου «Bilim2» σε διεθνή ύδατα, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας ανέφερε τα εξής: «Από τον τουρκικό σταθμό Αττάλειας αναγγέλθηκε στις 18 Μαρτίου με NAVTEX ότι το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Bilim2», το οποίο ανήκει στη Διεύθυνση Ινστιτούτου Θαλασσίων Επιστημών του Πολυτεχνείου Μέσης Ανατολής της Άγκυρας, πρόκειται να πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες κατά το χρονικό διάστημα 18 έως 21 Μαρτίου 2013 σε διεθνή ύδατα, που επικαλύπτουν και τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. 
Για τη διενέργεια θαλάσσιας επιστημονικής έρευνας στα υπερκείμενα ύδατα ελληνικής υφαλοκρηπίδας απαιτείται πρότερη γνωστοποίηση, με την παροχή όλων των σχετικών στοιχείων στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές. Επειδή δεν υπήρξε ενημέρωση από τουρκικής πλευράς, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να προβεί στις δέουσες ενέργειες».

Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Αποκαλυπτικό: Σφήνα της Άγκυρας στο Κατσελλόριζο, για να θυμίσει πως οι όποιες αποφάσεις για την περιοχή δεν μπορούν να λαμβάνονται ερήμην της.. Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top