ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ιάπωνας προειδοποιεί για σεισμό 7,5 Ρίχτερ, στη θάλασσα του Μαρμαρά


Το σεισμό που προβλέπει ο Ιάπωνας μπορεί να τον γλυτώσουν οι τούρκοι, τον "σεισμό" του Πούτιν όμως όχι...
Στην Προύσα, στα πλαίσια του Διεθνούς Οργανισμού Συνεργασίας ο Ιάπωνας Ειδικός Διαχείρισης Καταστροφών, Φούμιο Κανέκο, δήλωσε ότι αναμένει σεισμό μεγέθους 7 ως 7,5 Ρίχτερ στη θάλασσα του Μαρμαρά κατά τα επόμενα χρόνια.
Ο Οργανισμός ο οποίος συνεργάζεται με το τουρκικό Υπουργείο Παιδείας, ξεκίνησε ένα «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Καταστροφών» από το 2010 σε σχολεία που βρίσκονται περιμετρικά της θάλασσας του Μαρμαρά και των Δαρδανελλίων.
Ο Κανέκο ανέφερε – σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα- ότι οι κατοικίες στην Ιαπωνία είναι δύο με τρεις φορές πιο ανθεκτικές από αυτές που κατασκευάζονται στην Τουρκία σε περίπτωση σεισμού.
Στα σχολεία γίνονται εκπαιδευτικά μαθήματα για την προστασία των μαθητών σε περίπτωση κινδύνου και πως πρέπει να αντιδράσουν, οι μαθητές, μέσα σε 30 δευτερόλεπτα που κυρίως κρατά ένας σεισμός 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο Φούμιο Κανέκο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανάπτυξης παλιρροϊκών κυμάτων (τσουνάμι) από το σεισμό που θα προκληθεί, αλλά όπως διευκρίνισε δεν πρόκειται να φθάσουν το ύψος των κυμάτων που χτύπησαν την Ιαπωνία, τα οποία είχαν υπερβεί τα δέκα μέτρα.

«Τα παλιρροϊκά κύματα δεν θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην Προύσα και στην Κωνσταντινούπολη, λόγω της στενότητας του θαλάσσιου χώρου»,είπε.


Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Ιάπωνας προειδοποιεί για σεισμό 7,5 Ρίχτερ, στη θάλασσα του Μαρμαρά Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top