ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΥΘΕΩΣ Η ΑΓΚΥΡΑ ΥΦΕΞ Τουρκίας: «Δεν θα επιτρέψουμε στη Κύπρο να διασπάσει την “τουρκική υφαλοκρηπίδα”»


Νέες απειλές δια στόματος αυτή τη φορά του υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας επιβεβαιώνουν οτι η Άγκυρα αντιδρά
σπασμωδικά καθώς βρίσκεται αυτή τη φορά πίσω από τις εξελίξεις.

Όπως συνηθίζει δε διστάζει για μια ακόμη φορά να εκφοβίσει ευθέως Κύπρο και Ελλάδα, προκειμένου να τις αποτρέψει να προχωρήσουν στην ενεργειακή εκμετάλλευση της ΑΟΖ στην Αν. Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα ο ΥΦΕΞ της Τουρκίας Naci Koru δήλωσε χτες σε διαδικτυακή συνέντευξη του στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων της Τουρκίας επί λέξη ότι:

« Η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει στη Κύπρο να διασπάσει την τουρκική υφαλοκρηπίδα προκειμένου να εκμεταλλευτεί κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Αν. Μεσόγειο».

Επεσήμανε ότι η Τουρκία και το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα είναι αντίθετα σε οποιαδήποτε δραστηριότητα με σκοπό την εκμετάλλευση κοιτασμάτων από τη Κύπρο, η οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: « Με την άκαμπτη στάση της εκβιάζει και καταπατά τα δικαιώματα των τουρκοκύπριων»

Επιπλέον προχώρησε ένα βήμα παραπέρα απειλώντας ακόμη και τις εταιρίες που συνεργάζονται με την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση ότι θα αποκλειστούν από μελλοντικά έργα στην Τουρκία.

Πρόκειται για τη συνήθη τακτική της Άγκυρας να εκβιάζει ακόμη και σε επιχειρηματικό επίπεδο εταιρίες, προκειμένου να προωθήσει τις διεκδικήσεις της όπως άλλωστε επανειλημμένως έχει πράξει, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Μάλιστα ο ίδιος ο Ερντογάν σε κατάσταση παροξυσμού είχε φτάσει σε σημείο να απειλήσει τον -τότε- γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί με αποκλεισμό των γαλλικών εταιρειών από διαγωνισμούς έργων της Τουρκίας, ανάκληση του στρατιωτικού ακολούθου της Τουρκίας στη Γαλλία και η μη ανανέωση των διαπιστευτηρίων του Γάλλου στρατιωτικού ακολούθου στην Τουρκία, με ταυτόχρονο κλείσιμο του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων της Τουρκίας, σε γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη και πλοία.

Στις δηλώσεις που έκανε ο ΥΦΕΞ της Τουρκίας τόνισε ότι η θέση της χώρας του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το 2009: «Στάθηκε αφορμή για να επεκταθούν οι ορίζοντες της τουρκικής διπλωματίας με επέκταση των διασυνδέσεων σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ ενδυνάμωσε το ρόλο της ως μια χώρα που μετέχει στη διαμόρφωση των παγκόσμιων εξελίξεων».

Επιπλέον κατέστησε σαφές ότι: “η πολιτική «μηδενικών προβλημάτων» με γειτονικές χώρες, αποτέλεσε προτεραιότητα του κυβερνητικού κόμματος AKP και ενίσχυσε προς την κατεύθυνση του πολιτικού διαλόγου αλλά και ενίσχυσης των οικονομικών και πολιτιστικών δεσμών, εστιάζοντας όχι στις διαφορές αλλά σε όλα τα πιθανά πεδία συνεργασίας”!

Τώρα το που είδε ο τούρκος ΥΦΕΞ, την εφαρμογή αυτής της πολιτικής μόνο αυτός το γνωρίζει..

Εκτός αν εννοεί ότι οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου και Θαλάσσιου χώρου της Ελλάδας, ο εκβιασμός της Κύπρου, οι απειλές εναντίον του Ισραήλ, και η ενεργός ανάμειξη στην ενίσχυση των ισλαμιστών που προσπαθούν να ανατρέψουν τον Άσαντ στη Συρία, αποτελούν μέρος της «πολιτικής μηδενικών προβλημάτων» και ενίσχυσης των «πολιτιστικών δεσμών» της Άγκυρας με τους γείτονες της..

Σε κάθε περίπτωση ο αμυντικός μηχανισμός σε Ελλάδα και Κύπρο παραμένει σε αυξημένη ετοιμότητα και σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις μετά την υποβολή στον ΟΗΕ των ορίων που προσδιορίζεται σαφώς η υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας στην Αν. Μεσόγειο. 

Κίνηση η οποία κατέδειξε οτι δεν θα γίνουν ανεκτά, πάσης μορφής τετελεσμένα από την πλευρά της Άγκυρας



Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΥΘΕΩΣ Η ΑΓΚΥΡΑ ΥΦΕΞ Τουρκίας: «Δεν θα επιτρέψουμε στη Κύπρο να διασπάσει την “τουρκική υφαλοκρηπίδα”» Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top