ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Καθαρίστε τα πιο βρώμικα σημεία στην κουζίνα


«Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός» λέει μια λαϊκή ρήση. Ακόμη και μια φαινομενικά πεντακάθαρη και λαμπερή κουζίνα μπορεί να είναι γεμάτη με βακτήρια, που εξαπλώνονται από τα...
συρτάρια, μέχρι τα σκεύη φαγητού και τα πόμολα! Οι παρακάτω συμβουλές θα σας αποδείξουν ότι με λίγη γνώση και προετοιμασία, μπορείτε να καθαρίσετε ακόμα και τα πιο βρώμικα σημεία της κουζίνας σας.

Ο φούρνος μικροκυμάτων

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να καθαρίσετε ένα φούρνο μικροκυμάτων είναι να τοποθετήσετε μέσα ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας και να το βάλετε να δουλέψει σε υψηλά επίπεδα για 3-5 λεπτά. Ο ατμός από τις πετσέτες θα μαλακώσει τη βρωμιά. Μόλις οι χαρτοπετσέτες κρυώσουν, σκουπίστε το εσωτερικό του φούρνου. Παράλληλα, για να μυρίσει ωραία, βάλτε 1 φλιτζάνι νερό με ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού και βάλτε το μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων για 3-5 λεπτά. Αφού σταματήσει η λειτουργία του αφήστε το μέσα για 10 λεπτά.

Το χερούλι της πόρτας του ψυγείου

Τα μικρόβια που μεταφέρονται πάνω στο κοτόπουλο και το χοιρινό κρέας μπορούν εύκολα να μεταφερθούν στη λαβή του ψυγείου. Για παράδειγμα, αν προετοιμάζετε ένα κοτόπουλο και πιάσετε την πόρτα του ψυγείου, χωρίς να πλύνετε τα χέρια σας… τότε τα μικρόβια θα γεμίσουν το χερούλι. Πάρτε 1/4 λευκό ξύδι με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και τρίψτε καλά την περιοχή, ώστε να απομακρυνθεί κάθε βρωμιά.

Καθαρισμός στο πάτωμα της κουζίνας

Με το πάτημα των παπουτσιών και τη μεταφορά μικροβίων, το δάπεδο της κουζίνας δεν καθαρίζει μόνο με ένα σφουγγάρισμα. Αν όμως αναμείξετε 1 κουταλιά της σούπας αμμωνία, 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό και 2 φλιτζάνια νερό θα σας λυθούν τα χέρια. Πάρτε ένα σφουγγάρι και τρίψτε το πάτωμα δυνατά, αρκεί να προσέξετε να μην έρθει σε επαφή με τα μάτια σας. Μην ξεχάσετε να ανοίξετε τα παράθυρα, ώστε να μπαίνει καθαρός αέρας στο χώρο. Επίσης, μπορείτε να ανακατέψετε ένα καπάκι χλωρίνη με αρκετό νερό και να σφουγγαρίσετε προσεκτικά το πάτωμα.

Το τηγάνι με λίπος

Για να καθαρίσετε ένα τηγάνι, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Μόλις θερμανθεί, ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας αλάτι. Στη συνέχεια, με μια χαρτοπετσέτα, καθαρίστε την περιοχή και ξεπλύνετε με νερό.

Η γυάλινη κανάτα της καφετιέρας

Οι κηλίδες από τον καφέ δεν φεύγουν και τόσο εύκολα! Για να καθαρίσετε την κανάτα του καφέ, θα χρειαστείτε λίγο πάγο, αλάτι και λεμόνι. Γεμίστε την άδεια κανάτα με 1/4 πάγο. Κόψτε ένα λεμόνι στα τέσσερα και βάλτε το χυμό των δυο κομματιών μέσα στην κανάτα, προσθέτοντας παράλληλα και 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Ανακινήστε το μείγμα μέσα στην κανάτα για 2 λεπτά και ξεπλύνετε την κάτω από τη βρύση.

Το σφουγγάρι του νεροχύτη

Τα σφουγγάρια είναι ίσως τα πιο βρώμικα στοιχεία στην κουζίνα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το ίδιο σφουγγάρι για να καθαρίσετε το νεροχύτη της κουζίνας και το ίδιο για τα πιάτα. Ο νεροχύτης είναι γόνιμο έδαφος για την εμφάνιση επικίνδυνων βακτηρίων, όπως είναι η σαλμονέλα. Για αυτό είτε πρέπει να αγοράζετε τακτικά νέα σφουγγάρια, είτε να τα τοποθετείτε μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων, ώστε η θερμότητα να σκοτώσει την πλειοψηφία των μικροβίων.

Το μπλέντερ

Και όμως, το μπλέντερ πρέπει να καθαρίζεται τακτικά, αφού έχει άμεση σχέση με το φαγητό σας. Βάλτε λίγο σαπούνι πιάτων μέσα σε λίγο νερό, ρίξτε το μέσα στο μπλέντερ και πατήστε το κουμπί για και 20 δευτερόλεπτα. Ξεπλύνετε το και είστε έτοιμοι. 

Τα πλακάκια της κουζίνας

Αν αναμείξετε μαγειρική σόδα μαζί με νερό… θα έχετε το τέλειο σπιτικό καθαριστικό. Ρίξτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε δύο λίτρα νερό και στη συνέχεια τρίψτε με ένα σφουγγάρι τα κενά που βρίσκονται ανάμεσα από τα πλακάκια της κουζίνας.

Ο νεροχύτης και οι σωληνώσεις

Επειδή δεν μπορείτε να δείτε τα μικρόβια του νεροχύτη… δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κιόλας. Εκεί αποτελεί ένας ιδανικός χώρος για την αναπαραγωγή βακτηριδίων, μυκήτων και μούχλας. Καλό είναι να αποφεύγετε να αφήνετε μέσα πιάτα ή ποτήρια και να ρίχνετε βραστό νερό με χλωρίνη μέσα στο νεροχύτη σε εβδομαδιαία βάση, ώστε να σκοτωθούν όλα τα μικρόβια.








Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Καθαρίστε τα πιο βρώμικα σημεία στην κουζίνα Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top