ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ. ΑΙΤΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ "ΑΓΑΠΗΤΟΣ".


Η κρίση σαρώνει, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη... 
Ακόμη και μεγάλες εταιρίες με τεράστιους τζίρους, μακροχρόνια ιστορία και μεγάλη φήμη καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι! Το νέο κανόνι στην αγορά είναι γεγονός και αφορά τη πασίγνωστη αλυσίδα ζαχαροπλαστείων με την επωνυμία "Αγαπητός Γαστρονομία ΑΕ". Σύμφωνα με την εφημερίδα το "ΕΘΝΟΣ", η εταιρία κατέθεσε αίτηση προσωρινής πτώχευσης. Ειδικότερα κατέθεσε αίτηση στο Πρωτοδικείο για να περιληφθεί σε σχέδιο Πτώχευσης και Υποβολής σχεδίου Ανασυγκρότησης στο πλαίσιο του άρθρου 107 του Πτωχευτικού Κώδικα (Ν. 3588/2007). Αυτό το άρθρο διαφέρει από το γνωστό άρθρο 99.

Η "Αγαπητός Γαστρονομία ΑΕ" όπως είναι η επωνυμία της εταιρίας που απασχολεί πάνω από 100 εργαζόμενους βρίσκεται τώρα σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από την αναγκαστική εκτέλεση αποφάσεων για απαιτήσεις σε βάρος της. Στις 14 Δεκεμβρίου ήταν να συζητηθεί η αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 107 ωστόσο η συζήτηση στο Πρωτοδικείο αναβλήθηκε για τις 8 Μαρτίου.

Τι ζητάει η Αγαπητός Γαστρονομία ΑΕ;

Η Αγαπητός έχοντας πια φτάσει σε οριστική οικονομική αδυναμία, έχοντας εξαντλήσει τα ίδια κεφάλαιά της και και μπροστά στον κίνδυνο αναγκαστικής εκποίησης παραγωγικών περιουσιακών στοιχείων, ζήτησε την προστασία του Δικαστηρίου τη ρύθμιση των υποχρεώσεών της προς τις τράπεζες, Δημόσιο και προμηθευτές ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει ένα σχέδιο αναδιοργώνωσης που θα την καταστήσει βιώσιμη και θα κρατήσει στην αγορά.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία ζητάει από τις τράπεζες "κούρεμα" των χρεών κατά 30% και περίοδο χάριτος 18 μηνών, από τις εταιρείες leasing αναδιάρθρωση των μισθωμάτων για 8 χρόνια και περίοδο χάριτος 18 μηνών. Τέλος από προμηθευτές και πιστωτές ζητά ζητά να γίνει δεκτή μείωση των απαιτήσεών τους κατά 50%.

Η εταιρία βρέθηκε στη δίνη της οικονομικής κρίσης όταν επιχειρούσε ένα σημαντικό επενδυτικό άνοιγμα. Τα τελευταία 4 χρόνια είδε τις πωλήσεις να σημειώνουν τεράστια πτώση. Ενδεικτικά, οι πωλήσεις από 6,6 εκατ. Ευρώ το 2008 έπεσαν στα 2,96 εκατ. ευρώ το 2012 με ζημιές στις 540.000 ευρώ. Οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται σε 10,6 εκ. ευρώ ενώ 5 καταστήματα της αλυσίδας που ήταν ζημιογόνα έχουν κλείσει και "πάγωσε" η ανάπτυξη άλλων 5 στην επαρχία.

Η ιστορία 67 ετών...

Ο "Αγαπητός" έχει γράψει τη δική του ιστορία ξεκινώντας ως ένα απλό ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη πριν από 67 χρόνια. Συγκεκριμένα, ο το 1944 ο Αγαπητός Βαλογιώργης δημιούργησε το ζαχαροπλαστείο του σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης στην οδό Τσιμισκή, στο ύψος της Αγίας Σοφίας. Ήταν ένα από εκείνα τα ζαχαροπλαστεία που έγιναν σήμα κατατεθέν για τα γλυκά της Θεσσαλονίκης! Το περίφημο ροδίνι ήταν η ξεχωριστή σπεσιαλιτέ του!Τα 4 παιδιά του, δυο κόρες και δυο γιοι συνέχισαν την οικογενειακή επαγγελματική παράδοση για να φτάσουμε σήμερα στην τρίτη γενιά με τους Αγαπητό, Θεόδωρο και Αλέξη Βαλογιώργη.

Οι τελευταίοι δημιούργησαν μία αλυσίδα καταστημάτων που έφτασαν τα 11 και μία γκάμα προϊόντων που έφτασαν τα 500. Στράφηκαν επίσης και στην ανάπτυξη του "Αγαπητού" μέσω franchising. Δυστυχώς όμως η εταιρία δεν κατάφερε να αντισταθεί στην οικονομική κρίση!

24 εισηγμένες εταιρίες στο άρθρο 99 μέσα στο 2012

Η "Αγαπητός Γαστρονομία ΑΕ" έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τις εταιρίες που έχουν ήδη υπαχθεί ή ή έχουν καταθέσει σχετικά αίτημα στο άρθρο 99 μέσα στο τελευαταίο έτος. Αυτές είναι η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ, η αλυσίδα καταστημάτων FOKAS, η NEOSET και η SATO από τον κλάδο επίπλου, η εταιρία Μπάμπης Βωβός, η Μάρακ, η Imperio, η Alsinco, η Ridenco, η lak του Λάκη Γαβαλά, η Expert Hellas, η Elite, η Leo Burnett Publicis, το Alter κ.α.


Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org


----------------------------------------------------------------------------------------------------

Από το Onlyfreegr, μετά από σχετική ενημέρωση που είχαμε και προς αποφυγή παρεξηγήσεων θέλουμε να Διευκρινίσουμε στους αναγνώστες μας, τα έξεις ...

Από τις 28/7/2005, η εταιρία ΑΓΑΠΗΤΟΣ Άριστον, Μαρία Βαλουγεώργη Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε., που εδρεύει στη ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ 6, περιοχή ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ, τηλ. 2310 230230, έχει διαχωριστεί νομικά, οικονομικά, διοικητικά και οριστικά από τα υπόλοιπα καταστήματα που έχουν ως διακριτικό τίτλο το «Αγαπητός Γαστρονομία Α.Ε.». 

Η εταιρία ΑΓΑΠΗΤΟΣ Άριστον ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ 6, είναι μια υγιής εταιρία με αρίστης ποιότητας προϊόντα, με τις συνταγές και παραδόσεις ποιότητας του ιδρυτού των ζαχαροπλαστείων ΑΓΑΠΗΤΟΣ, Αγαπητού Βαλουγεώργη, διότι μέσα σε αυτήν βρίσκεται ο Αθανάσιος Βαλουγεώργης, μεγάλος υιός του Αγαπητού Βαλουγεώργη, ο οποίος είναι ο πραγματικός συνεχιστής και τηρητής της αυστηρής παράδοσης, γεύσης και ποιότητας. 

Τονίζουμε, ότι η ΑΓΑΠΗΤΟΣ Άριστον ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ 6, περιοχή ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ (τηλ. 2310 230230), δεν έχει καμία σχέση με την αίτηση προσωρινής πτώχευσης που έχει υποβάλλει η εταιρία «Αγαπητός Γαστρονομία Α.Ε.». 
Το ζαχαροπλαστείο ΑΓΑΠΗΤΟΣ Άριστον ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ 6 είναι μια τελείως ξεχωριστή και υγιής επιχείρηση. 
Επειδή από το δημοσίευμα αυτό έχει δημιουργηθεί σύγχυση στην επιχείρησή μας και δυσφήμηση στο όνομά μου, που προκλήθηκε προφανώς, εκ παραδρομής από το δημοσίευμά σας, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε για την άμεση διευκρίνιση στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που έχετε δημοσιεύσει το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να αποκατασταθεί το όνομά μας και η υγιής επιχείρησή μας.

Με εκτίμηση, 
Μαρία Βαλουγεώργη

----------------------------------------------------------------------------------------------------
loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

1 Σχόλια:

  1. Το ζαχαροπλαστείο Αγαπητός στη Παύλου Μελά 6, δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα καταστήματα με την ίδια επωνυμία, ούτε και με τα άρθρα που δημοσιεύονται περί πτώχευσης. Το κατάστημα στη Παύλου Μελά 6 το έχει η εγγονή του ιδρυτή και είναι τελείως ξεχωριστή επιχείρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ. ΑΙΤΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ "ΑΓΑΠΗΤΟΣ". Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top