ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΙΛΟΤΟΣ ΣΤΟ ΜΑΛΙ 4 νεκροί σε δύο γαλλικές επιχειρήσεις!


"Μαύρο" 24ωρο για τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις καθώς εκτός των δύο νεκρών κομμάντο και του ενός πράκτορα στην επιχείρηση στην.....
..Σομαλία μετράνε και έναν τέταρτο νεκρό και μάλιστα πιλότο στο Μάλι!
Όπως ανακοίνωσε ο γάλλος υπουργός Άμυνας. ένας γάλλος πιλότος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια των αεροπορικών επιχειρήσεων που διεξάγονται κατά των ισλαμιστών ανταρτών και το ερώτημα είναι οι συνθήκες που σκοτώθηκε. Χειριζόταν μαχητικό αεροσκάφος; Ποια ήταν η τύχη του αεροσκάφους

Πάντως επιβεβαιώνεται ότι η γαλλική Αεροπορία βομβαρδίζει στο Μάλι, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει λεπτομέρειες των επιχειρήσεων.

Ο γάλλος υπουργός, Ζαν Υβ Λε Ντριάν δήλωσε ότι γάλλοι στρατιώτες επιτέθηκαν σε αντάρτες που κατευθύνονταν προς την πόλη Μόπτι, όπου βρίσκονται κυβερνητικά στρατεύματα.

Η Γαλλία έχει στείλει δυνάμεις για την προστασία της πρωτεύουσας Μπαμάκο, ανακοίνωσε ο υπουργός, κάνοντας λόγο για «αρκετές εκατοντάδες» στρατιώτες και το εντυπωσιακό είναι ότι όλη αυτή η δύναμη μεταφέρθηκε εν κρυπτώ.

Παράλληλα, στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι ο στρατός του Μάλι επιτίθεται στους «τελευταίους θύλακες αντίστασης» των ισλαμιστών στην Κόνα, μετά την επιτυχημένη επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης.

Ο στρατός του Μάλι πραγματοποίηση -με την υποστήριξη γάλλων στρατιωτών- αντεπίθεση στην Κόνα, για την ανάκτηση του ελέγχου της πόλης.

Οι ισλαμιστές της Ανσάρ Ντίνε, που έχουν δεσμούς με την Αλ Κάιντα του Μαγκρέμπ, ελέγχουν το βόρειο, ερημικό τμήμα της χώρας και επιθυμούν τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους που θα διοικείται με βάση τον ισλαμικό νόμο, τη σαρία.

Οι ισλαμιστές επιθυμούν την προέλασή τους προς τον Νότο, ο οποίος ελέγχεται από την κυβέρνηση του Μάλι.

Την Παρασκευή ο γάλλος πρόεδρος, που έδωσε εντολή για την επέμβαση δυνάμεων του στο Μάλι, εξηγούσε ότι «το Μάλι αντιμετωπίζει επίθεση τρομοκρατικών στοιχείων από το βορρά, των οποίων όλος ο κόσμος γνωρίζει πλέον την βαρβαρότητα και τον φανατισμό».

Η Γαλλία είχε πιέσει διπλωματικά για να αναληφθεί διεθνής δράση κατά των ισλαμιστών ανταρτών του βορείου Μάλι, αλλά οι προσπάθειες δεν είχαν αποτέλεσμα.


Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΙΛΟΤΟΣ ΣΤΟ ΜΑΛΙ 4 νεκροί σε δύο γαλλικές επιχειρήσεις! Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top