ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Γιατί είναι επικίνδυνα τα αναψυκτικά...


Η υπερβολική κατανάλωση αναψυκτικών δεν απειλεί μόνο το βάρος, αλλά μπορεί να έχει επίπτωση και στις αρθρώσεις των γονάτων... Σύμφωνα με έρευνα από το Brigham and Women’s Hospital στη Βοστόνη οι ασθενείς που υποφέρουν από οστεοαρθρίτιδα των γονάτων (δηλαδή έχουν εκφυλιστεί οι αρθρώσεις των γονάτων) παρουσιάζουν γρηγορότερα επιδείνωση της κατάστασής τους όταν έχουν υψηλή κατανάλωση των αναψυκτικών. 
Στο πλαίσιο της έρευνας παρακολουθήθηκαν 2.149 ασθενείς με διαγνωσμένη οστεοαρθρίτιδα. Οι ασθενείς παρακολουθήθηκαν ανά 12, 24, 36 και 48 μήνες για να διαπιστωθεί η εξέλιξη τη νόσου. Παράλληλα παρακολουθήθηκε η κατανάλωση αναψυκτικών των ασθενών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσα περισσότερα ήταν τα αναψυκτικά που κατανάλωναν οι άνδρες τόσο χειρότερα εξελισσόταν η κατάσταση των γονάτων τους. Μάλιστα οι άνδρες φυσιολογικού βάρους είχαν χειρότερη εξέλιξη συγκριτικά με εκείνους που ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. 

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα νέα αυτά στοιχεία ενδεχομένως παρέχουν τη δυνατότητα τροποποίησης της διατροφής π.χ. μέσω της αποφυγής αναψυκτικών, για την αποφυγή της επιδείνωσης της οστεοαρθρίτιδας των γονάτων.


Read more: http://proinimatia.blogspot.com/
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Γιατί είναι επικίνδυνα τα αναψυκτικά... Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top