Γενικά, η αποφυγή των παραγόντων κινδύνου, η επίσκεψη στον ιατρό για τον έλεγχο των συμπτωμάτων
και η συχνή προληπτική οισοφαγο-γαστροσκόπηση μπορούν να φανούν χρήσιμες ενέργειες στην πρόληψη του καρκίνου του στομάχου. Επίσης, σύμφωνα με το healthtimes. gr συνιστάται έλεγχος συγγενών ατόμων που εμφάνισαν καρκίνο στομάχου σε ηλικία μικρότερη των 50 ετών.
Τα ακόλουθα ενδέχεται να συμβάλλουν στην ελάττωση του κινδύνου ανάπτυξης γαστρικού καρκίνου:
-Η διακοπή του καπνίσματος
-Η υιοθέτηση υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, πλούσιας σε φρούτα και λαχανικά
-Η λήψη φαρμακευτικής αγωγής σε παρουσία γαστρο-οισοφαγικής παλινδρόμησης
-Η έγκυρη και έγκαιρη εκρίζωση της λοίμωξης από H. Pylori , αν τούτη ανακαλυφθεί
Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org/