ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Στουρνάρας: Θα πεθάνουμε από ασφυξία χωρίς τη δόση


Στουρνάρας: Θα πεθάνουμε από ασφυξία χωρίς τη δόση

Δραματικούς τόνους για να περιγράψει την τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας χρησιμοποίησε ο... Υπουργός Οικονομικών λέγοντας ότι «χρειαζόμαστε άμεσα τη δόση διαφορετικά θα πεθάνουμε από ασφυξία. Τα κεφάλαια που προορίζονται για εμάς τα διεκδικούν και άλλοι όπως Ισπανία και Πορτογαλία ».

«Αν τα πράγματα εξελιχθούν όπως πρέπει, δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για τα επόμενα χρόνια είπε ακόμα ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, τόνισε ότι επίσης ότι προκειμένου να μην ληφθούν επιπλέον μέτρα είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξει επιμήκυνση στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Χωρίς την επιμήκυνση, για να γίνει βιώσιμο χρέος θα πρέπει το 2014 να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα. Για να γίνει αυτό όπως είναι σήμερα τα πράγματα θα απαιτούνταν μέτρα 18 δισ. Με την επιμήκυνση κατά 2 έτη, τα μέτρα για 2013 και 2014 ανέρχονται σε 13,5 δισ. και αν τα πράγματα εξελιχθούν όπως πρέπει δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για τα επόμενα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια για επιπλέον χρηματοδότηση ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι αν τα πράγματα εξελιχθούν θετικά, δεν θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση. «Με ρωτάτε αν φτάνουν τα 31,5 δισ. Το συνολικό ποσό που έχουμε πάρει από τις δύο συμφωνίες είναι 240 δισ, και απομένουν 90 δισ. Τα χρήματα αυτά φτάνουν, αν εξελιχθούν τα πράγματα θετικά. Αν δεν εξελιχθούν θετικά δεν φτάνει τίποτα», είπε ο Υπουργός.

Ο κ. Στουρνάρας επίσης επιχείρησε να απαντήσει σε εκείνους που κατηγορούν την κυβέρνηση για μη διαπραγμάτευση. «Επειδή ακούω πολλά για τον τρόπο που διαπραγματευόμαστε με την τρόικα. Θα πω μόνο ότι στο πρόσφατο Eurogroup σηκώθηκαν οι Υπουργοί Οικονομικών της Μάλτας, της Έσθονιας και της Σλοβακίας και είπαν “για ποιο λόγο να συνεχίσουμε να σας χρηματοδοτούμε για να κάνετε πολυτελή διαβίωση με τα δικά μας χρήματα;”. Εμείς δανειζόμαστε 2,5 με 3,5 φθηνότερα από την Μάλτα, την Ισπανία και την Πορτογαλία».

Η συγκεκριμένη φράση προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μάκη Βορίδη, ο οποίος απάντησε στον Υπουργό, λέγοντας : «Είναι ένα Business deal, τους ευχαριστούμε αλλά κάτι τους μένει στην άκρη. Αν θέλουν να είναι μεγάθυμοι δεχόμαστε και δωρεές».


Read more: http://proinimatia.blogspot.com/
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Στουρνάρας: Θα πεθάνουμε από ασφυξία χωρίς τη δόση Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top