ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Μυγοσκοτώστρα: Αλήθεια, ποιος την επινόησε ;



Ο πρώτος "μυγοεξολοθρευτής" επινοήθηκε το 1900 από τον Ρόμπερτ Μοντγκόμερι, έναν επιχειρηματία από το Τέξας.
Για το πρωτότυπο "εργαλείο" που εκδόθηκε το υπ αριθμόν 640.790 δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, σύμφωνα με το οποίο ο πρώτος "εντομοδολοφόνος" ήταν μια φτηνή συσκευή ασυνήθιστης ελαστικότητας και αντοχής από συρματόπλεγμα, κατά προτίμηση σε σχήμα μακρόστενο που κατέληγε σε μια λαβή.
Το υλικό της λαβής ήταν άγνωστο, αλλά το πλέγμα ήταν ζωτικής σημασίας, αφού μειώνοντας την αντίσταση του αέρα χτυπούσε ξαφνικά τη μύγα σαν να ήταν μαστίγιο.
Το 1901 σε διαφήμιση στο περιοδικό "Ladies Home Journal" η εφεύρεση του Μοντγκόμερι παρουσιάζεται ως εργαλείο που σκοτώνει χωρίς να συνθλίβει και κυρίως χωρίς να λερώνει, σε αντίθεση παράδειγμα με μια εφημερίδα τυλιγμένη σε ρολό που συνήθιζε να χρησιμοποιεί ο κόσμος μέχρι τότε για τέτοιου είδους οικιακούς... φόνους.


Το 1903 ο εφευρέτης της Ρόμπερτ Μοντγκόμερι πούλησε τα δικαιώματα της ευρεσιτεχνίας του σε έναν βιομήχανο ονόματι Τζον Μπένετ, ο οποίος μερικά χρόνια μετά επινόησε και το μεταλλικό κουτάκι της μπύρας.
Το Καλοκαίρι του 1905, όταν το Κάνσας των Η.Π.Α. μαστιζόταν από μια επιδρομή μυγών, οι οποίες εκτός από ενοχλητικές αποδείχθηκε ότι βοηθούσαν και στην εξάπλωση διάφορων ασθενειών, η χρήση της μυγοσκοτώστρας εξαπλώθηκε παγκοσμίως.



http://xanthi-blogs.blogspot.gr/
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Μυγοσκοτώστρα: Αλήθεια, ποιος την επινόησε ; Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top