ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Η Κύπρος υπέβαλε αίτημα υπαγωγής στο Μηχανισμό



Τελικά η Κυπριακή Δημοκρατία υπέβαλε επίσημα αίτημα για να ενταχθεί στον Μηχανισμό Στήριξης της Ε.Ε.


«Ο σκοπός της απαιτούμενης βοήθειας είναι να περιορίσει τους κινδύνους στην κυπριακή οικονομία, ιδίως εκείνων που προκύπτουν από την αρνητική διάχυση από επιπτώσεις μέσω του χρηματοπιστωτικού τομέας της εξαιτίας της μεγάλης έκθεσης της στην ελληνική οικονομία» αναφέρει ανακοίνωση της κυπριακής κυβέρνησης.

Οι εξελίξεις φαίνεται ότι επιταχύνθηκαν μετά την σημερινή υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο Fitch από «ΒΒΒ-» σε «ΒΒ+». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το ύψος της βοήθειας που θα ζητηθεί και παρέπεμψε στις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες με τις Βρυξέλλες. 

Επιπλέον εξήγησε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία παρά την αίτηση για ένταξη στο Μηχανισμό θα συνεχίσει τις επαφές για δανειοδότηση και με χώρα εκτός της Ε.Ε., όπως με την Ρωσία ή την Κίνα. «Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Οι προσπάθειες μας για την διασφάλιση διμερούς δανείου θα συνεχιστούν» είπε ο Στέφανος Στεφάνου. 

Να σημειωθεί ότι η Λευκωσία έκανε γνωστό την περασμένη εβδομάδα ότι ζήτησε διμερές δάνειο από τη Ρωσία προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας των τραπεζών της. Η Μόσχα είχε απαντήσει τότε μέσω του πρακτορείου Reuters ότι δεν είχε λάβει επίσημα κανένα αίτημα από την Κυπριακή Δημοκρατία.



http://topeiraxtiri.blogspot.gr/
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Η Κύπρος υπέβαλε αίτημα υπαγωγής στο Μηχανισμό Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top