ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Βαριές ποινές για την τραγωδία του «Ήλιος»



Kαταδίκασε ερήμην σε πολυετείς ποινές φυλάκισης τρία στελέχη και τον μηχανικό της αεροπορικής εταιρείας «Ήλιος»

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε ερήμην σε πολυετείς ποινές φυλάκισης τρία στελέχη και τον μηχανικό της αεροπορικής εταιρείας «Ήλιος» για την τραγωδία στο Γραμματικό, η οποία κόστισε τις ζωές 121 ανθρώπων τον....
Αύγουστο του 2005.

Πρόκειται για τους Δημήτρη Πανταζή διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Γιώργο Κικκίδη διευθυντή Πτητικών Επιχειρήσεων, Γιάνκο Στοϊμένοφ αρχιπιλότο και τον μηχανικό Αλαν Ίργουϊν. Οι τρεις πρώτοι κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από ενσυνείδητη αμέλεια, ενώ ο μηχανικός για ανθρωποκτονία από ασυνείδητη αμέλεια. To δικαστήριο, ομοφώνως, αρνήθηκε να αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς.

Συνολικά το δικαστήριο επέβαλε στον καθένα ποινή φυλάκισης 123 ετών, με ποινή βάσης τα 3 έτη για το πρώτο θύμα και επιπλέον ένα έτος για κάθε ανθρώπινη ζωή η οποία χάθηκε στην αεροπορική τραγωδία. Η πρόταση για έκτιση φυλάκισης είναι τα δέκα έτη.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα τα τρία στελέχη της εταιρείας «αφενός παρέλειψαν, αν και όφειλαν, να αναθέσουν την πτήση σε χειριστές κατάλληλους και ικανούς και αφετέρου να απαγορεύσουν στους δύο πιλότους της μοιραίας πτήσης να την πραγματοποιήσουν».

Οι δικαστές του Συμβουλίου, οι οποίοι εξέδωσαν το βούλευμα, έκριναν ότι οι δύο κυβερνήτες του αεροσκάφους δεν έπρεπε να είχαν επιλεγεί από τους αρμόδιους της εταιρείας καθώς ο κυβερνήτης «εμφάνιζε προβλήματα συμπεριφοράς, συντονισμού και συνεργασίας με τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος» ενώ ο συγκυβερνήτης «εμφάνιζε αδυναμία στην εκτέλεση διαδικασιών τις οποίες εκτελούσε βιαστικά και χωρίς να τηρεί τα προβλεπόμενα».

Το Δεκέμβριο του 2011, το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας με απαλλακτική ετυμηγορία είχε κρίνει ότι το κατηγορητήριο σε βάρος των υπευθύνων της εταιρείας είναι ατεκμηρίωτο, καθώς απουσιάζει μαρτυρία η οποία να τους συνδέει με το δυστύχημα.



http://ksipnistere.blogspot.com/
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Βαριές ποινές για την τραγωδία του «Ήλιος» Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top