ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού και με ... «ωραίο Μπρούμελ»!!!



Η ψήφος μας, είναι η ευκαιρία μας, άς είναι η τιμωρία τους !!!

Λάζαρος Ελευθεριάδης 

Η κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου συγκροτήθηκε τον Νοέμβριο του 2011, ώς συνέχεια της κυβέρνησης του ΓΑΠ, και είχε από συστάσεώς της “προπατορικά” αμαρτήματα.

Τό πρώτο έξ αυτών ήταν.....
και είναι, το ότι δεν είχε λαική ή αλλιώς δημοκρατική νομιμοποίηση, διότι σε ένα πρωθυπουργικοκεντρικό κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα όπως το δικό μας, βασική προυπόθεση είναι η εκλογή του πρωθυπουργού απο τον λαό, με δημοκρατικές διαδικασίες, και αυτό δεν συνέβη στην περίπτωση του τραπεζίτη, Λ. Παπαδήμου.

Τό δεύτερο είναι ότι, παρά του ότι χαρακτηρίστηκε ώς “κυβέρνηση ειδικού σκοπού” απο τούς εμπνευστές της και δημιουργούς της, με συγκεκριμένο έργο και αποστολή να επιτελέσει, λήγει την θητεία της αφ’εαυτού, δηλ. με πρωτοβουλία της ιδίας της κυβέρνησης και των κομμάτων τα οποία την στηρίζουν, προκηρύσοντας εκλογές πρίν κάν ολοκληρώσει το έργο της, αυτό, δια το οποίο συνεστήθη.

Και εξηγούμαι, λέγοντας, ότι ο βασικός στόχος, σκοπός και επιδίωξη της κυβέρνησης του Λ. Παπαδήμου ήταν, τουλάχιστον κατά τα δηλωθέντα απο τον ίδιο και τούς αρχηγούς των δύο “μεγάλων” κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η υπογραφή της δανειακής σύμβασης και η ολοκλήρωση του PSI+.

Μένει να δούμε τί απο τα δύο πραγματοποίησε. Την δανεική σύμβαση όντως την υπέγραψε, όμως το περιβόητο PSI+ δέν ολοκληρώθηκε.

Και γιατί, εφόσον το PSI+, δεν ολοκληρώθηκε, διαλύεται “ησύχως” εις τα εξ ών συνετέθη, η κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου;;;

Ο Κος Λ. Παπαδήμος δηλώνει ότι, «Η διάλυση της Βουλής δεν σημαίνει και διάλυση της κυβέρνησης».

Δηλαδή η κυβέρνηση αποφασίζει να μεταλλαχθεί σε υπηρεσιακή κυβέρνηση, συνεχίζοντας και το νομοθετικό της έργο, παράλληλα δηλώνει δια στόματος πρωθυπουργού ότι, “υπάρχουν θέματα επείγοντος χαρακτήρα που πρέπει να διευθετηθούν πριν την ημερομηνία των εκλογών”.

Τί τέλος πάντων συμβαίνει με αυτήν την κυβέρνηση ;;;

Γιατί δεν παρατείνει την “ζωή” της όσο χρειάζεται και προστρέχει άρον-άρον σε εκλογές, ενώ τόσον καιρό φωνασκούσαν άπαντες περί τής αναγκαιότητος προκύρηξης εκλογών και η κυβέρνηση αντιδρούσε υποστηρίζοντας το αντίθετο ;;;

Οι φοροαπαλλαγές που προβλέπονται στην ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, θεωρούνται ότι είναι κάτι παραπάνω από ελκυστικές, ωστόσο, από την άλλη πλευρά, το ποσό το οποίο απαιτείται, παρά τίς μεγάλες φοροαπαλλαγές, για την εξεύρεση των απαραίτητων κεφαλαίων, θεωρείται και είναι υπερβολικά μεγάλο για να αντληθεί από την αγορά.

Ποιές είναι αυτές οι φοροαπαλλαγές υπέρ των Τραπεζών, τις οποίες εψήφισε η κυβέρνηση του κ. Λ. Παπαδήμου, και σε τί ύψος ανέρχονται ;;;

Η εκτίμησή μου είναι ότι μεγάλες εκπλήξεις θα περιμένουν τον τραπεζικό κλάδο, ως προς την τελική του εικόνα, που θα διαμορφωθεί στο τέλος της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης.

Το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο (11/04/2012), έδωσε το πράσινο φως για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα διευκρινίζει τους όρους της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης και ταυτόχρονα ενέκρινε την αλλαγή του Κανονισμού Λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), προκειμένου να δεχθεί ομόλογα από το ευρωπαϊκό ταμείο EFSF, εκδίδοντας στη συνέχεια εγγυήσεις για τις ελληνικές τράπεζες.Κατά τα άλλα διανύουμε προεκλογική περίοδο!!!

Συγκεκριμένα, η χθεσινή πράξη του υπουργικού συμβουλίου παρέχει τη δυνατότητα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να προστατέψει τα νέα ελληνικά ομόλογα από τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ ονομαστικής αξίας και καθαρής παρούσας εμπορικής αξίας. 

Οι εγγυήσεις των ομολόγων που θα δώσει το ΤΧΣ προς τις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, θα έχουν, με τη σειρά τους, εγγύηση από το EFSF.

Η δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου τα λέει όλα, «η πράξη νομοθετικού περιεχομένου καθιερώνει τα CοCοs (μετατρέψιμες ομολογίες) και θεσμοθετεί τη δυνατότητα το κράτος να δίνει εγγυήσεις στα νέα ομόλογα, ώστε οι τράπεζες να μπορούν να τα γράφουν στα βιβλία τους στο 100%».

Σύμφωνα με όσα διεμήνυσε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, παρουσιάζοντας την εισήγηση των εννέα σημείων για την κεφαλαιακή ενίσχυση, η ολοκλήρωση του PSI και η δημοσιοποίηση των οικονομικών καταστάσεων των ελληνικών τραπεζών στις 20 Απριλίου 2012, (δηλ. μέσα στην προεκλογική περίοδο) καθιστά αναγκαίο τον προσδιορισμό της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος.
Με τη σημερινή (12/04/2012), Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες, ώστε η χώρα να αποδεχτεί τα 25 δισ. ευρώ της πρώτης δόσης των κεφαλαίων για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, υπογράμμισε ο υπουργός.

Ο πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος, εξήγησε τους τρείς βασικούς και ζωτικής σημασίας για την ομαλή δημοσιονομική πορεία της χώρας, στόχους, μεταξύ των οποίων, περιλαμβάνεται η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η εξειδίκευση των μέτρων που θα ληφθούν τον ερχόμενο Ιούνιο του 2012, αλλά και η υλοποίηση σημαντικών διατάξεων που θεσπίστηκαν πρόσφατα από την Βουλή.

Η κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου, εκτρέπεται, και σε ένα ακόμη πολιτικό ατόπημα, σε επανάληψη της εξαπάτησης του Έλληνα ψηφοφόρου, όπως αυτή του 2009 απο τον ΓΑΠ.

Δεσμεύει πολιτικά, το έργο της επόμενης κυβέρνησης των Ελλήνων, γνωρίζοντας (ύστερα απο τόσες δημοσκοπικές έρευνες τις οποίες έκανε το πολιτικό σύστημα), ότι στην επόμενη βουλή δεν θα υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία ενός ή δύο κομμάτων(ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), και επομένως θα είναι πολύ δύσκολο ή σχεδόν αδύνατον να ανακληθούν ειλλημένες αποφάσεις, οι οποίες θα εξαρτώνται απο τήν “συναίνεση” των δύο “μεγάλων” μνημονιακών κομμάτων (δηλ. Του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ).

Ο πολυκερματισμός του πολιτικού συστήματος ευνοεί σημαντικά την πολιτική “θέση” των δύο ισχυρών πόλων του πολιτικού συστήματος το οποίο καταρρέει, και συγχρόνως αποτελεί το πλεονέκτημά του.

Η συναίνεση, κυρίως των δύο μνημονιακών κομμάτων, θα αποτελεί προαπαιτούμενο χάραξης και εφαρμογής πολιτικών, και αυτό θα εκμεταλευτεί εις το έπακρον το πολιτικό σύστημα και οι “ιδιοκτήτες” αυτής της χώρας για να εκβιάζουν και να χειραγωγούν την λήψη, ευνοικών δια αυτούς, αποφάσεων.

Η διαχείριση των μεγάλων θεμάτων, τα οποία απασχολούν την χώρα, απο την επόμενη κυβέρνηση, των “αντιμνημονιακών” κομμάτων, όσων τουλάχιστον θα παραμείνουν αντιμνημονιακά, απαιτεί προσεκτική και επικοδομητική προσέγγιση, όσο και ευρεία κοινωνική συναίνεση για την επίτευξη των στρατηγικών εθνικών πλέον επιλογών της χώρας στον τομέα της Οικονομίας.
Η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών αποτελεί μέρος του PSI+, και εφόσον δέν περαιώθηκε σημαίνει ότι ο ρόλος θεωρητικά της κυβέρνησης του Λ. Παπαδήμου, δεν ολοκληρώθηκε.

Γιατί λοιπόν, το πολιτικό σύστημα προχωρά σε εκλογές, παρά τούς αρχικούς του σχεδιασμούς και διακυρήξεις, στην διάρκεια των οποίων παράγει νομοθετικό έργο και όχι μόνον;;;

Γιατί το πολιτικό σύστημα δεν περιμένει να ολοκληρώσει την αποστολή του και προκυρήσει βουλευτικές εκλογές, χωρίς να ελέγχει το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών ;;; ή μήπως το ελέγχει ;;;

Η προσπάθεια του σαθρού μεταπολιτευτικού συστήματος στην χώρα, είναι να διαμορφωθούν οι όροι για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών όπως πιο πάνω ανέφερα κατά την δήλωση του κ. Σαχινίδη, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου τίς οποίες θα εγκρίνει το παρόν υπουργικό συμβούλιο και θα κυρώσει η επόμενη βουλή.

Και βέβαια αναμένεται σωρεία νομοθετημάτων όπως του μεταναστευτικού, την σύμβαση με την Siemens(!!!), τον «νέο Καλλικράτη, κτλ.

Οφείλω να ομολογήσω ότι το πολιτικό σύστημα μετέρχεται παντός “μέτρου”, το οποίο θα επηρεάσει ευνοικά τα “φίλια” πρός αυτό κόμματα, προχωρόντας ακόμη και σε “οπερέτες” δηλ. επικοινωνιακά τεχνάσματα τα οποία κρίνει ότι βοηθούν στην διαμόρφωση και εξωραισμό του “κλίματος” ή του περιβάλλοντος.

Μέσα σε αυτήν την προσπάθεια εντάσσεται και η “σύλληψη” του Άκη ή αλλιώς του “ωραίου Μπρούμελ”, την ημέρα προκύρηξης των Εθνικών εκλογών.

Ανεξάρτητα με την πραγματική “αλήθεια” σε ότι αφορά τον “Άκη”, η οποία πλέον έγινε κοινωνική συνείδηση των γεγονότων, ή αλλιώς “ο κόσμος το έχει τύμπανο και εμείς κρυφό καμάρι”, η προσπάθεια του πολιτικού συστήματος να αποστασιοποιηθεί απο τον άλλοτε ισχυρό πολιτικό άνδρα, είναι τραγική όσο και κωμική.

Οι ευθύνες είναι ευθέως ανάλογες και χρήζουν παραπομπής στην Ελληνική δικαιοσύνη όσων πολιτικών “πλούτισαν”, πουλώντας “φούμαρα” για μεταξωτές κορδέλες στον Ελληνικό λαό.

Οι υποψήφιοι πολιτικοί οφείλουν στον Ελληνικό λαό να υποσχεθούν ευθέως και δημοσίως ότι θα λειτουργήσει επιτέλους το “πόθεν έσχες” για όσους διετέλεσαν υπουργοί, υφυπουργοί και γενικά διαχειριστές εξουσίας απο το 1974 και εντεύθεν, με ποινή “δήμευσης” της περιουσίας των, για αυτούς οι οποίοι θα βρεθούν ότι παρανομήσαν.

Το “πόθεν έσχες” εάν εφαρμοστεί σωστά και δίκαια, είναι ικανό να αποπληρώσει, κατά την ταπεινή μου γνώμη, σοβαρό μέρος απο τα θαλασσοδάνεια της χώρας, τού επαχθούς όσο και αγνώστου προέλευσης δημοσίου χρέους της χώρας. 

Η προώθηση πολιτικών, όπως αυτές οι οποίες θα μεταφραστούν σε νέα μέτρα των 11 δις τον Ιούνιο του 2012, είναι και ο βασικός λόγος της επίσπευσης των εκλογών, ούτως ώστε το “πολιτικό κόστος” των νέων μέτρων του Ιουνίου, να το αναλάβουν οι νέοι “κυβερνήτες” οι οποίοι θα προκύψουν απο “νωπή εντολή” του Ελληνικού λαού.

Και εδώ είναι το κρίσιμο σημείο αυτών των εκλογών.

Είναι άραγε οι στόχοι αυτής της κυβέρνησης η εξυγίανση του κράτους και η διασφάλιση δημοσιονομικής σταθερότητας στην χώρα ;;;

Είναι άραγε η αποκατάσταση της περίφημης “ανταγωνιστικότητος” της Ελληνικής οικονομίας και πώς εννοούν αυτήν την “ανταγωνιστικότητα” οι Μέρκελ και Σαρκοζί, και οι “υπάλληλοί” τους, εδώ στην Ελλάδα;;;

Τί κράτος θα παραδώσουν στην επόμενη Ελληνική κτβέρνηση ;;; 

Σιδηροδέσμιο και υποτελές για τα επόμενα 30 χρόνια, σε ένα οικονομικοπολιτικό κατεστημένο στην Ευρώπη των Τραπεζιτών, διαπνεόμενο απο τίς σκληρότερες νεοφιλελεύθερες και αντικοινωνικές ιδέες και εμμονές, εμφορούμενο απο εθνικά ιμπεριαλιστικά απωθημένα.

Με το νύν υφιστάμενο εκλογικό σύστημα, το οποίο εκπέμπει στρεβλή πολιτική σύλληψη και εφαρμόζει δυσανάλογη εκπροσώπηση των “δυνάμεων” των κομμάτων, ενισχύεται υπέρμετρα, σε επίπεδο εδρών το πρώτο κόμμα, λαμβάνοντας 50 έδρες επιπλέον ώς bonus για την δημιουργία αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Ένα εκλογικό σύστημα “κομμένο και ραμμένο” στα μέτρα του δικομματισμού επι 35 χρόνια, υποστηρίζοντας την άθλια διακυβέρνηση της χώρας απο “δοσίλογους” και “εφιάλτες”.

Θα ακούσωμε πολλά και διάφορα απο “πολιτικούς” και “θεομπαίχτες”, οι οποίοι με περίσσιο θράσσος και αναίδεια, θα εκλιπαρούν την ψήφο μας, υποσχόμενοι σχεδόν τα πάντα.

Όμως θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας ότι αυτή είναι η ευκαιρία μας, και δεν θα υπάρξει άλλη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Είναι η ευκαιρία μας να πούμε, αυτό που τόσα χρόνια νοιώθουμε, που τόσα χρόνια ώς υποζύγια υπομένουμε, και ώς υπόδουλοι ιθαγενείς παρακολουθούμε.

Είναι η ευκαιρία μας να μας ακούσουν, να ακούσουν τον λόγο μας, να απαντήσουν στα “γιατί”, να σεβαστούν τούς υπερήφανους γέροντες συνταξιούχους μας, να νοιώσουν τούς γονιούς που βλέπουν τα παιδιά τους να ξενιτεύονται, να ρωτήσουν τον άνεργο Έλληνα, να υποκλιθούν μπροστά στον νεόπτωχο Έλληνα, ο οποίος πηγαίνει στα “συσσίτια” και στα “σκουπίδια” για να τραφεί τσαλακώνοντας την αξιοπρέπειά του, να σεβαστούν έστω κατ’ελάχιστον τον αδικημένο Ελληνικό λαό, να σώσουμε συμπολίτες μας απο αυτοχειρίες.

Είναι η ευκαιρία μας να δείξουμε στούς ασχημονούντες άσπονδους “φίλους” και εχθρούς, ότι αυτό το Έθνος έχει και Ιστορία και πολιτισμό και τά τιμά ανάλογα.

Η ψήφος μας, είναι η ευκαιρία μας, άς είναι η τιμωρία τους !!!



http://ksipnistere.blogspot.com/
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού και με ... «ωραίο Μπρούμελ»!!! Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top