Υλικά για 4-6 άτομα
- Ενάμισι κιλό φιλέτο ψαριού (μπακαλιάρος, γλώσσα, πέρκα, κ.ο.κ.)
- 2-3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα (τριμμένη)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 2 αβγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- Αλάτι, λευκό φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Καλής ποιότητας σπορέλαιο
- 1-2 λεμόνια σε φέτες
Εκτέλεση:
Στεγνώνετε το φιλέτο ψαριού με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, αλατοπιπερώνετε και κόβετε σε φαρδιές λωρίδες. Σπάτε τα αβγά σε βαθύ πιάτο και χτυπάτε με πιρούνι. Αδειάζετε σε διαφορετικά πιάτα το αλεύρι και τη φρυγανιά ανακατεμένη με την τριμμένη παρμεζάνα. Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι. Βουτάτε τις λωρίδες ψαριού πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος, στη φρυγανιά. Φροντίζετε να καλυφθούν πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Τα τηγανίζετε για μερικά λεπτά στο καυτό λάδι περιμένοντας να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα η κρούστα τους. Τα γυρίζετε από την άλλη και μόλις χρυσίσουν, τα βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα αφήνετε μερικά λεπτά να στραγγίσουν και τα σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστά. Γαρνίρετε το πιάτο ή την πιατέλα με φέτες λεμονιού και μια σαλάτα με φρέσκα λαχανικά εποχής.http://ta-psagmena.blogspot.com
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------