ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Πρόστιμο 9,4 εκ. δολαρίων σε βρετανική εταιρεία για μίζες σε Έλληνες γιατρούς



thumb
Με πρόστιμο 22 εκατομμυρίων δολαρίων τιμωρήθηκε η βρετανική εταιρεία ιατρικού υλικού Smith and Nephew, με την κατηγορία της δωροδοκίας ιατρών στη χώρα μας.
Η απόφαση πάρθηκε από το αμερικάνικο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ η εταιρεία παραδέχθηκε ότι επί μία δεκαετία και μέχρι το 2008 κατέβαλλε «παράτυπες πληρωμές» ύψους 9,4 εκ. δολαρίων σε Έλληνες γιατρούς μέσω ενός δικτύου υπεράκτιων εταιρειών!

Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία εξασφάλιζε παραγγελίες των προϊόντων της και συγκεκριμένα ορθοπεδικών εξαρτημάτων και έφταναν στο 40% του κόστους των παραγγελλόμενων προϊόντων.
Οι μίζες, μάλιστα, σε ηλεκτρονικό μήνυμα των διανομέων περιγράφονται ως «αναπόφευκτο δεδομένο της ελληνικής ζωής», με την επισήμανση ότι οι ανταγωνίστριες εταιρείες πλήρωναν 30% με 40% μεγαλύτερες μίζες.
Συνεπώς, η αμερικανική δικαιοσύνη εξετάζει και άλλες παρόμοιες καταγγελίες και κατά άλλων εταιρειών ιατρικού υλικού που διατηρούσαν εμπορική σχέση με την Ελλάδα.
Όπως σημειώνουν οι «Financial Times», η απόφαση έρχεται σε μία περίοδο αλλαγών στο δημόσιο τομέα στην Ελλάδα, καθώς δίνεται μάχη «μετά από χρόνια κακοδιαχείρισης και διαφθοράς που οδήγησαν στη διόγκωση της χρήσης των ιατρικών προϊόντων»



http://skandalistis.blogspot.com
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Πρόστιμο 9,4 εκ. δολαρίων σε βρετανική εταιρεία για μίζες σε Έλληνες γιατρούς Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top