ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

5 λόγοι για να τρώμε φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα.


Για να καρπωθούμε τα ωφέλη των φρούτων και των λαχανικών, καλό θα είναι να καταναλώνουμε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως. Στοχεύετε 5 την ημέρα!!

Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών οπωσδήποτε συμβάλλει σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής σύμφωνα με αποδεδειγμένες επιστημονικές έρευνες και μελέτες. Για να καρπωθούμε τα ωφέλη, καλό θα είναι να καταναλώνουμε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως. Κι αυτό συνολικά, όχι δηλαδή 5 μερίδες φρούτων συν 5 μερίδες λαχανικών. Μία μερίδα ζυγίζει περίπου 80 γρ., που αντιστοιχεί σε ένα φρούτο μεσαίου μεγέθους, 1 φλυτζάνα ωμά λαχανικά ή ½ φλυτζάνα βρασμένα λαχανικά. Υπάρχει ανεξάντλητη ποικιλία καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου ώστε να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο επιλεκτικούς.

5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να συμπεριλάβουμε 5 μερίδες φρούτων
και λαχανικών στη διατροφή μας ημερησίως είναι οι εξής:

• Είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
• Βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.
• Αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών ουσιών.
• Μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρδιοπάθειας, εγκεφαλικού επεισοδίου αλλά και ορισμένων μορφών καρκίνου.
• Έχουν θαυμάσια γεύση και τεράστια ποικιλία!
Παρακάτω αναγράφονται πρώτιστης σημασίας βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, και σε ποια φρούτα ή λαχανικά απαντώνται κατά κύριο λόγο:
Βιταμίνη Α: Κολοκύθα, γλυκοπατάτα, μάνγκο, καρότο
Βιταμίνη Β1: Φασόλια, σόγια
Βιταμίνη Β2: Μανιτάρια, παντζάρια, χόρτα, σπανάκι, σόγια
Βιταμίνη Β3: Μανιτάρια, πατάτα
Βιταμίνη Β6: Πατάτα, φασόλια, αβοκάντο, μπανάνα, καρπούζι
Βιταμίνη C: Εσπεριδοειδή (πορτοκάλι, λεμόνι, γκρέιπ φρούτ), φράουλες, ακτινίδιο, πιπεριές, λαχανάκια Βρυξελλών, τομάτα, μπρόκολο, κουνουπίδι
Βιταμίνη Ε: Φυτικά έλαια
Βιταμίνη Κ: Λαχανάκια Βρυξελλών, μπρόκολο, σπανάκι, χόρτα, κουνουπίδι, μαρούλι, λάχανο
Ασβέστιο: Χόρτα, σπανάκι
Ιώδιο: Μανιτάρια, ηλιόσπορος
Κάλιο: Φασόλια, παντζάρια, χόρτα, μπανάνα, πεπόνι, σόγια, κολοκυθάκια, αγκινάρα, ντομάτα
Μαγνήσιο: Σπανάκι, φασόλια, μπρόκολο, μπανάνα, καρπούζι
Σίδηρος: Σπανάκι, φασόλια, σόγια, κεράσια, βερύκοκο
Φολικό οξύ: Σπαράγγια, σπανάκι, φακές, μαυρομάτικα φασόλια, μαρούλι, χόρτα, μπρόκολο, πορτοκάλι, παντζάρια

Πηγή: symbulos.blogspot.com
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: 5 λόγοι για να τρώμε φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα. Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top