ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Αποκάλυψη μεγατόνων. Εάν ισχύει, θα μπει πολύς κόσμος φυλακή.


Πριν από λίγα λεπτά ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, δημοσίευσε μία πληροφορία και
μία λίστα που δίνει μεγέθη σε ένα προηγούμενο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας και σχετίζεται με ομολογιακό δάνειο – μαμούθ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην εταιρεία συνεργάτη του “Ανδρίκου” Παπανδρέου. Εάν τα μεγέθη ισχύουν, συμπληρώνεται αυτή η αποκάλυψη της Ελευθεροτυπίας και θα προκαλέσει τριγμούς στο πολιτικό σύστημα.


Στην λίστα που επισυνάπτει ο Καμμένος, επισημαίνονται δύο εγγραφές με ποσά που φέρονται να αφορούν την συγκεκριμένη εταιρεία:





Αυτή η αποκάλυψη εάν συνδυαστεί με το χθεσινό εξώδικο των μικρομετόχων του ΤΤ που αποκάλυπταν τεράστια ζημιά του ιδρύματος από την εμπλοκή του με την συγκεκριμένη εταιρεία, οπωσδήποτε θα προκαλέσει την εμπλοκή της δικαιοσύνης. Στην ίδια ανακοίνωση όμως υπήρχαν και δύο Ελβετικές εταιρείες που έχουν ως διαχειριστή πρόσωπο “συνώνυμο” με συγγενές πρόσωπο, μέλος του ΔΣ της συγκεκριμένης. Αυτές οι Ελβετικές εταιρείες όμως, φέρονται να στεγάζονται στο ίδιο δικηγορικό γραφείο με αυτή του “Ανδρίκου” Παπανδρέου! Της οποίας την ιδιοκτησία παραδέχτηκε μόλις σήμερα στο δικαστήριο!
Διαβάστε τώρα με προσοχή τι αποκάλυπτε η Ελευθεροτυπία πολλούς μήνες πριν για την C&C. Αποκαλύπτει όμως και το πλέον σημαντικό, ότι τα συγκεκριμένα δάνεια ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ!
Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ που δεν διαψεύσθηκε και το ύψος των δανείων που ισχυρίζεται ο Πάνος Καμμένος καθιστούν κάθε σκέψη για δημιουργία “Bad bank”, όχι απλώς καταχρηστική, αλλά εγκληματική. Πριν διερευνηθεί η υπόθεση και πριν γίνει ενδελεχής έλεγχος εως το τελευταίο Ευρώ. Γι’ αυτό και οι μικρομέτοχοι ζητούν διαχειριστικό έλεγχο. Κάτι ξέρουν… Η δικαιοσύνη έχει αποδείξει ότι στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.
ΑΔΟΞΑ και με οικονομικές επιπτώσεις έληξε η συνεργασία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την εταιρεία C&C International του επιχειρηματία Κυριάκου Γριβέα, η οποία αφορούσε έργα πράσινης ανάπτυξης.
Η συνεργασία, που στηρίχθηκε κυρίως στις πολιτικές γνωριμίες και στην κρατική στήριξη, διεκόπη προ μιας εβδομάδας όταν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην
εξαγορά των υπόλοιπων μετοχών που δεν κατείχε στη θυγατρική του εταιρεία, Post Bank Green Institute, με αποτέλεσμα η συμμετοχή του να ανέβει στο 100%. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αγόρασε τις υπόλοιπες μετοχές της Post Bank Green Institute από την C&C, κάτι που δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ας δούμε όμως πώς ξεκίνησαν οι business στην πράσινη ανάπτυξη και πώς κατέληξαν.Η ιδέα να επεκταθεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην πράσινη ανάπτυξη δεν ήταν της σημερινής διοίκησης του Κλέωνα Παπαδόπουλου, αλλά της προηγούμενης, του Αγγελου Φιλιππίδη. Ο κ. Φιλιππίδης, ο οποίος διορίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, συνεργάστηκε με τον επιχειρηματία Κυριάκο Γριβέα της εταιρείας C&C International και δημιούργησαν την εταιρεία Post Bank Green Institute με συμμετοχή 50% έκαστος. Εκτός από αυτή τη συνεργασία, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είχε χορηγήσει και ομολογιακά δάνεια στην C&C επί ημερών Φιλιππίδη.

Ο συνέταιρος του Ταχ. Ταμιευτηρίου δεν ήταν κάποιο τυχαίο πρόσωπο. Εκτός της γνωριμίας που είχε με τον Φιλιππίδη, είχε τη μεγαλύτερη εταιρεία στις διοργανώσεις συνεδρίων και διατηρούσε φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις με τον κ. Αντρίκο Παπανδρέου, αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος ασχολούνταν με την πράσινη ανάπτυξη.

Ο κ. Γριβέας μέσω της C&C και ο Αντρίκος Παπανδρέου μέσω μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης με την επωνυμία i4cesne, συνεργάζονταν και έκαναν διάφορα συνέδρια, στα οποία χορηγός ήταν μεταξύ άλλων το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, άλλες υπό κρατικό έλεγχο εταιρείες και υπουργεία.
Σημειώνουμε μια λεπτομέρεια που έχει τη σημασία της: Οταν έγινε η σύσταση της εταιρείας Post Bank Green Institute το Ταχ. Ταμιευτήριο δεν εξέδωσε καν ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο, ως όφειλε ως εισηγμένη εταιρεία, προκειμένου να μη λάβει η συνεργασία δημοσιότητα (η ενημέρωση έγινε εκ των υστέρων και έμμεσα στις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιοποίησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Αλλά και εκεί δεν ήταν πλήρης, αφού δεν αναφερόταν ο συνέταιρος).

Ποιος έκανε κουμάντο;
Ο κ. Γριβέας εκτός από μέτοχος, μέσω της C&C, ήταν και διευθύνων σύμβουλος. Η έδρα της εταιρείας Post Bank Green Institute ήταν στη Μεταμόρφωση, εκεί που βρίσκονταν και άλλες εταιρείες του επιχειρηματία.
Οταν ανέλαβε η σημερινή διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η οποία διορίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Κλέων Παπαδόπουλος, «αγκάλιασε» τη δραστηριότητα της Post Bank Green Institute.
Οταν το όλο θέμα απέκτησε δημοσιότητα μετά από έρευνα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» για τα πρόσωπα που συνθέτουν την πράσινη μπίζνα του ΤΤ ο κ. Παπαδόπουλος προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο και δεν απαντούσε στις γραπτές ερωτήσεις που του είχαν τεθεί. Στη διάρκεια της έρευνας αντικαταστάθηκε ο κ. Γριβέας από διευθύνων σύμβουλος της Post Bank Green Institute (παρέμεινε όμως στο διοικητικό συμβούλιο) με τον κ. Ζήση. Ολα τα άλλα παρέμειναν τα ίδια.

Το προαναγγελθέν τέλος
Πριν από μερικές εβδομάδες το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατήγγειλε τις δανειακές συμβάσεις που είχε με την C&C International, καθώς της είχε χορηγήσει δάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ χωρίς επαρκείς εγγυήσεις.
Την ίδια περίπου περίοδο παραιτήθηκε και ο αντιπρόεδρος του Ταχ. Ταμιευτηρίου, Σπύρος Παντελιάς. Δημοσίως οι λόγοι που επικαλέστηκε ήταν προσωπικοί. Ομως αρκετοί γνωρίζουν ότι δεν ήταν λίγες οι διαφωνίες με τον πρόεδρο του ΤΤ σε αρκετά θέματα μεταξύ των οποίων και η παραπάνω υπόθεση.
Τελικώς, η όλη συνεργασία διεκόπη με τον ίδιο τρόπο: με την ελάχιστη δυνατή πληροφόρηση. Να δούμε εάν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα ζητήσει από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να αναφέρει, όπως υποχρεούται, τον πωλητή των μετοχών και το τίμημα, καθώς και εάν συντρέχουν άλλοι λόγοι που συνδέονται με τη διακοπή της συνεργασίας.


Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Αποκάλυψη μεγατόνων. Εάν ισχύει, θα μπει πολύς κόσμος φυλακή. Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top