ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ενδείξεις ότι το γάλα έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες

Τι υποστηρίζουν ερευνητές από Πανεπιστήμιο στη Σουηδία



Μια πρωτεΐνη που υπάρχει στο γάλα μπορεί να μειώσει σημαντικά το ρυθμό με τον οποίο αυξάνονται, με την πάροδο του χρόνου, τα καρκινικά κύτταρα του παχέος εντέρου. Αυτό υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Lund, στη Σουηδία, με μελέτη τους η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Journal of Dairy Science, το επίσημο περιοδικό της Αμερικανικής «Dairy Science Association».

Προηγούμενες μελέτες έχουν αποδείξει ότι το γάλα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη και μεταβολικού συνδρόμου. Μια άλλη μελέτη, επίσης, έχει καταλήξει στη διαπίστωση ότι το γάλα μπορεί να επηρεάσει θετικά τη λειτουργία του εγκεφάλου και την πνευματική απόδοση. Είναι η πρώτη φορά, όμως, που έχουμε αποτελέσματα μελέτης για τον τρόπο με τον οποίο το γάλα προστατεύει από καρκίνο του παχέος εντέρου.

Η καθηγήτρια Stina Oredsson και η ομάδα της βρήκε ότι μια πρωτεΐνη του γάλακτος, η «Lfcin4-14», μειώνει σημαντικά τον ρυθμό ανάπτυξης των κυττάρων του καρκίνου του παχέος εντέρου, αρκεί κάποιος να πίνει τακτικά και επί μακρόν γάλα.

Οι συγγραφείς πρόσθεσαν ότι ότι και ως πειραματική θεραπεία, η χορήγηση πρωτεΐνης «Lfcin4-14» μείωσε τον βαθμό της βλάβης του DNA σε καρκινικά κύτταρα του παχέος εντέρου, κάτι που αποδείχτηκε σαφώς από τις εργαστηριακές εξετάσεις που ακολούθησαν.

Η Δρ Oredsson δήλωσε: «Οι αλλαγές που εντοπίσαμε στις απεικονιστικές εξετάσεις υποστηρίζουν την υπόθεσή μας ότι η θεραπεία με την πρωτεΐνη «Lfcin4-14» οδηγεί σε σημαντική επιδιόρθωση του DNA που έχει υποστεί βλάβες. Μπορούμε, λοιπόν, να υποθέσουμε ότι το γάλα έχει σαφώς προληπτική δράση ενάντια στον καρκίνο του παχέος εντέρου. Θα χρειαστεί, ωστόσο, να γίνουν περαιτέρω έρευνες».

Πηγή: healthpress.gr

Πηγή: http://topeiraxtiri.blogspot.com
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Ενδείξεις ότι το γάλα έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top