ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

«Tuk tuk» προσεχώς και στην Αθήνα



Τα ταϊλανδέζικα ταξί αποκτούν πιάτσα στην πρωτεύουσα

Ξεκίνησαν από την Ασία, εξαπλώθηκαν στην Αφρική και με τις τρεις τους ρόδες κατακτούν πλέον τον δυτικό κόσμο.

Τα παραδοσιακά ταϊλανδέζικα ταξί, τα πολύχρωμα tuk tuk που πρωτοεμφανίστηκαν τη δεκαετία του '60, κυκλοφορούν εδώ και λίγο καιρό στην Αθήνα. Από τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται, μάλιστα, να αποκτήσουν τη δική τους πιάτσα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Παρέχουν βόλτες σε τουρίστες, διαδρομές εντός της πόλης, ορισμένοι τα νοικιάζουν για να πραγματοποιήσουν τα ψώνια τους στο κέντρο, ενώ κερδίζουν έδαφος και ως πρωτότυπο μεταφορικό μέσο για νύφες ή γαμπρούς.

«Η εταιρεία μας ξεκίνησε το 2010 στο Αμστερνταμ όπου λανσάραμε για πρώτη φορά τα tuk tuk. Επειτα τα ταξάκια έκαναν την εμφάνισή τους στην Αμβέρσα της Ισπανίας, στις Κάνες, στο Σεντ Τροπέ και αλλού», εξηγεί στο Έθνος, η κ. Ζωή Κατσακιώρη, μάνατζερ της εταιρείας που έφερε τα ταϊλανδέζικα ταξί στην Αθήνα.

Τα ταϊλανδέζικα ταξί διαθέτουν και κουρτινάκια βροχής για τους χειμερινούς μήνες, ενώ οι οδηγοί που έχει μισθώσει η εταιρεία μιλούν ξένες γλώσσες για την εξυπηρέτηση των τουριστών. Τα οχήματα είναι προσαρμοσμένα στις συνθήκες της γηραιάς ηπείρου και κατασκευασμένα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Χρησιμοποιούν βενζίνη και υγραέριο ως καύσιμο, ενώ κατά το επόμενο χρονικό διάστημα θα κυκλοφορήσουν και tuk tuk που θα κινούνται με μπαταρία.

Το κόστος της ενοικίασής τους ξεκινά από τα 45 ευρώ την ώρα, κόστος το οποίο μπορούν να μοιραστούν μέχρι και έξι επιβάτες αφού μέχρι τόσα άτομα μεταφέρει το ταξί. Προς το παρόν ο στόλος που κυκλοφορεί στην Αθήνα απαρτίζεται από 10 tuk tuk, ενώ στόχος της εταιρείας που τα έχει φέρει στην Ελλάδα είναι σε διάστημα ενός έτους να έχουν εξαπλωθεί σε όλα τα ελληνικά νησιά.

http://www.tampouloukia.gr
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: «Tuk tuk» προσεχώς και στην Αθήνα Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top