ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Σας ζητάνε χρήματα μέσω paysafe, ukash και το παίζουν αστυνομικοί; (virus, trojan, malware) ;


Είστε θύμα κάποιας πονηρής διαφήμισης ή "τζάμπα" ελέγχου Η/Υ ;


Σας ζητάνε 100€, 100$, ή 19€ για να επανέλθει ο υπολογιστής σας φυσική κατάσταση ;

Αν καταλάβατε ότι πρόκειται για απάτη εδώ θα βρείτε την λύση αλλά αν πάλι δεν το καταλάβατε ήρθε η ώρα να το εμπεδώσετε...

Αναρωτιέστε γιατί το antivirus δεν βρήκε τον υποτιθέμενο ιό ;

Όπως είπαμε ...είναι μια κακοστημένη απάτη που σκοπό έχει να σας εκβιάσει και να σας αποσπάσει χρήματα ξανά και ξανά - ποιος σας λέει ότι δεν θα σας ξαναζητήσει ή ότι δεν θα σας κάνει ζημιά...

Το περίεργο είναι ότι πολλοί θέλουν να πληρώσουν ώστε να μην έχουν μπλεξίματα!!! Αρα πόσοι είναι μπλεγμένοι με τις κατηγορίες που τους προσάπτουν - φανταστείτε !

Η διαφορά μας με τα άλλα blog - site που αναφέρουν το θέμα - είναι ότι δίνουμε την λύση παρακάτω....

Αναρωτιέστε όμως γιατί το καλοπληρωμένο antivirus σας δεν βρήκε τον υποτιθέμενο ιό;

Ας υποθέσουμε ότι το Antivirus Internet Security είναι το Νο. 1 και σαφώς πλήρως αναβαθμισμένο... και βρίσκει το 99% των μολυσματικών προγραμμάτων.... αυτό βρίσκεται στο 1% και θα λέγαμε ότι δεν πρόκειται για ιό αλλά για fake πρόγραμμα που μπαίνει στην εκκίνηση του λειτουργικού σας συστήματος μετά από δικό σας κλίκ σε πονηρό banner ή σε δωρεάν πρόγραμμα ή σε report απειλής για το σύστημα σας.... Με λίγα λόγια την πατήσατε από μια απλή διαφήμιση / βιαστήκατε / ενθουσιαστήκατε... όποτε σημαντικό ρόλο παίζει η χρήση του υπολογιστή και πόσο ξεκάθαρες κινήσεις κάνουμε...

Τα πολύ καλά Antivirus στην επανεκκίνηση σβήνουν το "μολυσματικό" μέρος του ιού - προγράμματος - malware (όπως θέλετε πείτε το...).

Η Λύση - Manual Τρόπος διαγραφής του fake-virus
Διαπιστώσατε ότι κατά την εκκίνηση τρέχει ο browser και δεν σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε τίποτα.

Οπότε πρέπει την ώρα που κάνει εκκίνηση ο Η/Υ μετά το post του bios να πατήσετε F8 και να μπείτε με ασφαλή λειτουργία και γραμμή εντολών.

Μόλις σας εμφανίσει το prompt πληκτρολογήστε: msconfig και πατήστε enter
Βρείτε τυχόν νέα προγράμματα στην Εκκίνηση στοιχείων συνήθως προς τα κάτω... (συνήθως η ονομασία είναι seti0.exe, 0seti.exe, cli8.exe αλλά μπορεί και οτιδήποτε άλλο) - ξετσεκάρετε οτιδήποτε δεν χρειάζεται για την σωστή εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος. Πατήστε ΟΚ και κάντε επανεκκίνηση.
Όταν θα τελειώσει η εκκίνηση και μπείτε στο σύστημα πατήστε Ctrl-Alt-Delete. Αν σας δίνετε η δυνατότητα να μπείτε στην Διαχείριση Εργασιών τότε όλα πήγαν καλά.

Αν όχι κατεβάστε αυτό εδώ (taskmanager.reg) και κάντε εκτέλεση - ώστε να έχετε την δυνατότητα να μπείτε στην Διαχείριση Εργασιών.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα - ρωτήστε μας.

UPDATES: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ***
magmafix

Η paysafe έχει ανακοινώσει την λύση στην ιστοσελίδα της

http://dependent-world.blogspot.gr/
Πηγή: http://www.zoomblog.org
loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

2 Σχόλια:

  1. Δεν χρειάζεται να κάνει κανείς όλα αυτά. Επαθα και εγώ το ίδιο πράγμα και ζήτησα τα φώτα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η λύση που προτείνουν είναι απλή. Η οθόνη ΔΕΝ ανταποκρίνεται οπότε ότι και να κάνουμε δεν βγαίνουμε απο την παγίδα. Κλείνουμε τον υπολογιστή απο πίσω και ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ το Ιντερνετ. Ξεκινάμε πάλι κανονικά και το πρόβλημα λύθηκε αλλα προσωρινά. Μόλις ανοίξουμε το ίντερνετ πάλι μπλοκάρει. ΠΡΙΝ το ανοίξουμε πάμε στην ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ και απλά ζητάμε μία ημερομηνία πρίν απο το μπλοκάρισμα. Και αυτό ήταν. ΔΕΝ ξαναεμφανίζεται. Εγώ τουλάχιστον το έκανα κι έπιασε. Ελπίζω να βοήθησα.Ακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές, φίλε Ακή.
    Το πρόβλημα αυτό έχει παρουσιαστεί πρόσφατα και στο κολλητό μου, αλλά και σε αρκετό κόσμο το έχω ακούσει. Καλό είναι να έχουμε το νου μας όλοι μας. Χίλια ευχαριστώ. ΠΕΤΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Σας ζητάνε χρήματα μέσω paysafe, ukash και το παίζουν αστυνομικοί; (virus, trojan, malware) ; Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top